Καλά νέα για τη Huawei, η ARM θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί της

Ακόμα μία θετική εξέλιξη για τη Huawei μετά την υποστήριξη που λαμβάνει από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη των δικτύων 5G. Αυτή τη φορά τα καλά νέα αφορούν τη δυνατότητα χρήσης τεχνολογίας, μιας και η σοβαρότερη επίπτωση του μπλοκαρίσματος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει να κάνει με την απαγόρευση συναλλαγών με αμερικανικές εταιρείες και απαγόρευση χρήσης των τεχνολογιών τους.

Η ARM, παρότι βρετανική, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να συμμορφωθούν στην εντολή των ΗΠΑ. Τελικά, φαίνεται ότι η χασούρα από τη μη - συνεργασία με τη Huawei θα ήταν τεράστια για την εταιρεία και γι’ αυτό τώρα δηλώνουν ευτυχείς που θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά τις συναλλαγές μαζί της χωρίς κανένα πρόβλημα, επειδή ξαφνικά “διαπίστωσαν” ότι οι τεχνολογίες τους θεωρούνται βρετανικές και όχι αμερικάνικες.

Αυτό σημαίνει ότι η HiSilicon, η θυγατρική της Huawei που κατασκευάζει τους επεξεργαστές Kirin, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις αρχιτεκτονικές και τις τεχνολογίες της ARM. Ένα πρόβλημα λιγότερο, λοιπόν, για τη Huawei που αν καταφέρει να λύσει και την κατάσταση με το Android OS, τότε θα μπορεί άνετα να μπει εκ νέου σε τροχιά για την κορυφή.

[via]

Loading