Ο Mark Zuckerberg έγινε πατέρας και αποφάσισε να διαθέσει το 99% των μετοχών του για φιλανθρωπικούς σκοπούς

zuckerberg_family

Με αφορμή την γέννηση της κόρης τους, ο Mark Zuckerberg και η γυναίκα του Dr. Priscilla Chan αποφάσισαν να ανακοινώσουν σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Facebook ότι σκοπεύουν να διαθέσουν το 99% των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"Θα διαθέσουμε το 99% των μετοχών μας -- αξία περίπου $45 δισ. -- στο ίδρυμα Chan Zuckerberg Initiative. Γνωρίζουμε ότι είναι απλά μια μικρή συνεισφορά σε σύγκριση με τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και χρόνια, σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο, θέλουμε να προσπαθήσουμε και να συνεργαστούμε με πολλούς άλλους.

Το ίδρυμα Chan Zuckerberg Initiative θα εστιάσει στη βελτίωση των συνθηκών για τις επόμενες γενιές, σχετικά με την υγεία, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υποδομές και πολλά άλλα."

Με αυτή την κίνηση, ο Zuckerberg ενώνει τις δυνάμεις του με άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Bill Gates και ο Warren Buffet, οι οποίοι έχουν επίσης αποφασίσει να δωρίσουν την πλειοψηφία του πλούτου τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι ο Zuckerberg πήρε την απόφαση σε ηλικία μόλις 31 ετών!

Αξίζει να διαβάσετε όλη την επιστολή εδώ.

Loading