Mozilla Open Web Apps, εφαρμογές συμβατές με κάθε σύστημα, συσκευή και web browser

Από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και μάθαμε για το project "Boot to Gecko", έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Mozilla για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εφαρμογών, η οποία θα ξεπερνά τα κλειστά όρια των οικοσυστημάτων της Google, της Apple κλπ.

Mozilla Labs Apps

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος για το 2012, η εταιρία βρίσκει την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους προγραμματιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν ολόκληρο το Internet ως αγορά και να μη περιορίζονται στα καταστήματα εφαρμογών (όπως τα App Store, Android Market, Windows Phone Marketplace κ.ά).


Mozilla Open Web Applications

Για αυτό το λόγο θέλει να φέρει τις Open Web Apps σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο Internet (smartphones, tablets, notebooks, desktops), ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή τον web browser που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης!

"Η τεχνολογία HTML5 είναι ιδανική για τη δημιουργία εφαρμογών και βελτιώνεται συνεχώς. Αν το συνδυάσουμε αυτό με την ελευθερία να δημιουργείς ό,τι θέλεις και να μπορείς να το παρέχεις στους τελικούς χρήστες με τους δικούς σου όρους, τότε δημιουργείται μια τεράστια δυναμική. Βέβαια, όπως πρέπει να καλυφθούν κάποια κενά τεχνολογικής φύσεως, έτσι πρέπει να καλυφθούν και κάποια κενά από πλευράς οικοσυστήματος. Η Mozilla εργάζεται για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του Διαδικτύου με αυτά του μοντέλου εφαρμογών για φορητές συσκευές"

Από τη στιγμή που ο Mozilla Firefox είναι διαθέσιμος για κάθε πλατφόρμα, θα μπορούσε κανείς να περιμένει ότι η εταιρία θα επιζητούσε εφαρμογές αποκλειστικά για τον δικό της browser. Παρόλα αυτά, θέλει να συμπεριλάβει οποιοδήποτε οικοσύστημα, οποιαδήποτε συσκευή και οποιονδήποτε browser, λύνοντας τα χέρια των developers έτσι ώστε να μη προγραμματίζουν εκ νέου τις εφαρμογές τους για κάθε ένα.


Mozilla Apps Markerplace Intro

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο demo της πλατφόρμας B2G (Boot to Gecko) και των Open Web Apps μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading