Το MySpace αναζητά χρηματοδότηση $50 εκατ. για να ανταγωνιστεί τα Spotify και Pandora

Από το περσινό καλοκαίρι το κάποτε δημοφιλέστατο MySpace βρίσκεται στα χέρια της εταιρείας Specific Media και του Justin Timberlake, επιστρέφοντας με πλήρως ανανεωμένη εμφάνιση και επίκεντρο πάντα τη μουσική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η Specific Media αναζητά χρηματοδότηση ύψους $50 εκατομμυρίων προκειμένου το MySpace να επανακυκλοφορήσει ως ανταγωνιστής των Spotify και Pandora.

Από αυτά, τα $10 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς marketing, τα $15-$25 για συμφωνίες αδειοδότησης με μουσικές εταιρείες και τα εναπομείναντα $15-$25 θα δεσμευτούν ως γενικό κεφάλαιο εργασίας.

Σημαντικό πλεονέκτημα του MySpace έναντι των Spotify και Pandora είναι οι χαμηλότερες τιμές αδειοδότησης που μπορεί να επιτύχει. Αυτή τη στιγμή, το MySpace έχει στις βάσεις δεδομένων του 27 εκατομμύρια τραγούδια ανεξάρτητων καλλιτεχνών, που αναλογούν για το 50% της συνολικής μουσικής που παίζεται στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσει και μουσική συνδρομητική υπηρεσία για mobile συσκευές.

[via Business Insider]

Loading