PlayStation Portal: Μηχανικοί της Google κατάφεραν να τρέξουν το PPSSPP emulator!

Το νέο PlayStation Portal της Sony έχει παραβιαστεί ήδ από μηχανικούς της Google για να τρέχει εξομοιωμένα παιχνίδια σε τοπικό επίπεδο. Η φορητή συσκευή που κοστίζει €219 έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά περιορίζεται μόνο στο streaming παιχνιδιών από μια κονσόλα PS5 και ούτε καν σε τίτλους από την υπηρεσία cloud gaming της Sony.

Δύο μηχανικοί της Google κατάφεραν να κάνουν τον εξομοιωτή PPSSPP να τρέξει εγγενώς στο PlayStation Portal, επιτρέποντας στην έκδοση PSP του Grand Theft Auto 3 να λειτουργεί στο Portal χωρίς να απαιτείται Wi-Fi streaming. "Μετά από περισσότερο από ένα μήνα σκληρής δουλειάς, το PPSSPP τρέχει εγγενώς στο PlayStation Portal. Ναι, το χακάραμε", αναφέρει ο Andy Nguyen σε μια ανάρτηση στο X.

Ο Nguyen επιβεβαιώνει ακόμη ότι το exploit είναι "όλο βασισμένο στο λογισμικό", οπότε δεν απαιτεί τροποποιήσεις στο hardware, όπως πρόσθετα chips ή συγκολλήσεις. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο μια φωτογραφία του Grand Theft Auto 3 που τρέχει στο PlayStation Portal, αλλά ο Nguyen ενδέχεται να κυκλοφορήσει κάποια βίντεο για να επιδείξει το exploit το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Nguyen είναι ερευνητής ευπαθειών στο cloud της Google και έχει συνεργαστεί με τον συνάδελφο μηχανικό ασφαλείας της Google, Calle Svensson, για να χακάρουν το PlayStation Portal. Ο Nguyen, πιο γνωστός ως TheFlow, έχει ανακαλύψει πολλά exploits για το PS4 και το PS5 στο παρελθόν. Πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομερώς ένα νέο exploit για το PS4 τον Μάιο.

Ενώ το exploit του PlayStation Portal είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά από exploits του PlayStation, δεν είναι σαφές αν ή πότε θα γίνει διαθέσιμο για όλους ένα jailbreak. "Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια κυκλοφορία στο εγγύς μέλλον και υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει", εξηγεί ο Nguyen σε μια επακόλουθη δημοσίευση στο X. Αν τελικά κυκλοφορήσει ένα mod, τότε θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά το PlayStation Portal προσθέτοντας τη δυνατότητα να τρέχει λογισμικό τοπικά, συμπεριλαμβανομένων emulators παιχνιδιών και ίσως ακόμη και παιχνιδιών Android.

Loading