Samsung: Αλλαγή ηγεσίας στο τμήμα των smartphones και νέα στοιχήματα

Μετά από αρκετά χρόνια έχουμε αλλαγή σκυτάλης στο τμήμα Samsung Mobile, καθώς τη θέση του επικεφαλής αναλαμβάνει πλέον ο κ. Roh Tae-moon, ενώ ο εμβληματικός DJ Koh (co-CEO της εταιρείας) θα παραμείνει επικεφαλής στο τμήμα IT και Mobile Communications.

Ο 52χρονος Roh Tae-moon εργάζεται στη Samsung από το 1997 και ο ρόλος του θεωρείται κομβικός για την Έρευνα και Ανάπτυξη επάνω στις σειρές Samsung Galaxy. Χαρακτηρίζεται ως ένας θαυμάσιος μηχανικός που δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στις λειτουργίες των smartphones, αλλά και ως αυτός που κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα κόστη κατασκευής αναθέτωντας σε τρίτους την παραγωγή των συσκευών έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταγωνιστεί τους κινέζους κατασκευαστές.

Με την προαγωγή του, ο κ. Roh Tae-moon καλείται να εκπληρώσει τον δύσκολο στόχο της ανάπτυξης της Samsung στις πολύ σημαντικές αγορές της Κίνας και της Ινδίας, καθώς η εταιρεία μπορεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο παγκοσμίως, αλλά ο ανταγωνισμός στην entry-level και mid-range κατηγορία είναι τεράστιος και χάνει διαρκώς έδαφος. Παράλληλα, ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα είναι να καταστήσει επιτυχημένη την κατηγορία των αναδιπλούμενων smartphones.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι το ντεμπούτο του Roh Tae-moon θα πραγματοποιηθεί στο Unpacked Event της 11ης Φεβρουαρίου για την παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S20 και του Samsung Galaxy Z Flip, εκτός αν ο DJ Koh θέλει να κάνει ένα αποχαιρετιστήριο keynote.

[via]

Loading