Samsung: Εκκίνηση για το πρόγραμμα self-repair σε συνεργασία με το iFixit

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του δικού της προγράμματος self-repair (φτιάξ’ το μόνος σου) σε συνεργασία με την iFixit, δίνοντας στους κατόχους συσκευών Galaxy να προμηθευτούν εξαρτήματα και τα κατάλληλα εργαλεία για να επισκευάσουν μόνοι τους τις συσκευές τους.

Στο Δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι αρχικά υποστηρίζονται οι συσκευές των σειρών Samsung Galaxy S20, Galaxy S21 και το Galaxy Tab S7 Plus με διαθεσιμότητα για εργαλεία, οθόνες, γυαλί για το πίσω μέρος και υποδοχές φόρτισης.

Ειδικά για τις οθόνες, οι κάτοχοι θα βρουν πακέτο με το panel, το μεταλλικό περίγραμμα με το περιθώριο (bezel) και την μπαταρία, αλλά σε περίπτωση που η τελευταία έχει υποστεί ζημιά (π.χ. έχει φουσκώσει), τότε καλό θα ήταν να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένο service της Samsung. Φυσικά, για κάθε είδους επισκευή θα παρέχονται και οδηγίες βήμα-προς-βήμα.

Η Samsung τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα ωφεληθούν μόνο οι χρήστες που θα παρατείνουν την διάρκεια ζωής των συσκευών τους, αλλά και το περιβάλλον από την μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Να σημειωθεί, επίσης, ότι έχει προνοήσει για την επιστροφή των προβληματικών εξαρτημάτων που αλλάζει ο χρήστης για να ανακυκλωθούν.

Μελλοντικά θα προστεθούν ακόμη περισσότερες συσκευές και σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον παρακάτω πίνακα.

samsung-ifixit-prices.jpg

[via]

Loading