Samsung Galaxy Buds+: Σημαντικά βελτιωμένα με μεγάλη αυτονομία! [Review]

Η Samsung έκανε το πρώτο βήμα στην κατηγορία των TWS ακουστικών πέρυσι με τα Galaxy Buds, τα οποία μπορεί να τα πήγαν αρκετά καλά στο θέμα των πωλήσεων, ωστόσο, ήταν εμφανές πως μπορούσε και καλύτερα. Αυτό το καλύτερα το βλέπουμε φέτος με τη δεύτερη γενιά τους, τα Samsung Galaxy Buds+.

Η νέα γενιά παρουσιάστηκε επίσημα με τη σειρά Samsung Galaxy S20 τον περασμένο μήνα και το πρώτο σοβαρό συμπέρασμα που βγάζω μετά από αρκετές ημέρες χρήσης είναι το εξής: Η Samsung αποδεικνύει ότι ακούει τους καταναλωτές, ενώ έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να βελτιώνει άμεσα τα προϊόντα της!

samsung-galaxy-buds-techgear-review-9.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία της πρώτης γενιάς ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους, με άνετη και σταθερή εφαρμογή στο αυτί χωρίς να σε κουράζουν, και όπως τα περισσότερα buds, έρχονται με ζευγάρια λαστιχένιων καλυμμάτων και “φτερών” για να κάθονται σωστά στα αυτιά κάθε χρήστη. Αυτήν την επιτυχημένη συνταγή την διατήρησε η εταιρεία και στα Galaxy Buds+, μιας και δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για κάτι διαφορετικό.

Μια πολύ μικρή διαφοροποίηση παρατηρείται στη θήκη φόρτισης και το εξωτερικό κάλυμμα των ακουστικών, το οποίο είναι πλέον γυαλιστερό αντί για matte και όπως αντιλαμβάνεστε, η γενικότερη εικόνα είναι λίγο πιο premium από το περυσινό μοντέλο.

Σε ό,τι αφορά τη θήκη φόρτισης, ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει. Υπάρχει στην πρόσοψη η φωτεινή ένδειξη για να γνωρίζεις πότε φορτίζει η θήκη ή/και τα ακουστικά, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει υποδοχή USB Type-C για να συνδέσεις το καλώδιο φόρτισής της. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να τη φορτίσεις ασύρματα, μιας και υποστηρίζει το πρωτόκολλο Qi.

samsung-galaxy-buds-techgear-review-12.jpg

Χαρακτηριστικά - Λειτουργίες

Το σημείο - κλειδί για να πείσεις έναν χρήστη να εμπιστευθεί ασύρματα ακουστικά είναι να του προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης διαχείρισης χωρίς να χρειάζεται να στρέφεται στο smartphone του. Στα Samsung Galaxy Buds+ μπορείς να πραγματοποιείς διάφορες ενέργειες με απλά αγγίγματα (taps) στην εξωτερική πλευρά των ακουστικών. Με ένα tap σταματάς ή ξεκινάς την αναπαραγωγή, με διπλό tap πηγαίνεις στο επόμενο κομμάτι, ενώ με τριπλό tap στο προηγούμενο. Σημειώστε ότι αυτή τη φορά το τριπλό tap λειτουργεί πολύ πιο αξιόπιστα σε σύγκριση με την περυσινή γενιά.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού του παρατεταμένου αγγίγματος μέσα από την ξεχωριστή εφαρμογή και μάλιστα τα Samsung Galaxy Buds+ είναι από τα λίγα ακουστικά αυτού του τύπου που σου προσφέρουν τη δυνατότητα διαχείρισης της έντασης απευθείας από τα ακουστικά σου. Η default επιλογή του παρατεταμένου αγγίγματος είναι να ενεργοποιείς τον ψηφιακό βοηθό της επιλογής σου (π.χ. Samsung Bixby ή Google Assistant), αλλά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις είτε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο Spotify, είτε την ενεργοποίηση του Ambient mode για να ακούς τι συμβαίνει γύρω σου χωρίς να βγάζεις τα ακουστικά, είτε τη διαχείριση της έντασης. Εξυπακούεται ότι με κάθε επιλογή επαναπρογραμματισμού χάνεις την πρόσβαση στις άλλες λειτουργίες. Προσωπικά, βρίσκω πιο χρήσιμη απ’ όλες τις επιλογές αυτήν την διαχείρισης της έντασης, με την αύξηση να γίνεται από το δεξί ακουστικο και τη μείωση από το αριστερό. Αν σας φαίνεται δύσκολη η διαχείριση με αγγίγματα, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να τη συνηθίσει σχετικά γρήγορα.

Στο τεχνικό κομμάτι, τα Samsung Galaxy Buds+ διαθέτουν κεραία Bluetooth 5 για τη σύνδεση σε άλλες συσκευές, υποστηρίζουν τα SBC, Scalable Bluetooth (Samsung) και AAC codecs (δυστυχώς όχι το aptX), με το Scalable Bluetooth να εγγυάται τον καλύτερο ήχο μόνο σε συσκευές της εταιρείας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση αν τα χρησιμοποιείς με συσκευή άλλης εταιρείας. Τα δοκίμασα τόσο με το iPhone 11 Pro Max, όσο και με το Huawei P30 Pro, με την εμπειρία να είναι ελαφρώς υποδεέστερη λόγω της μη - υποστήριξης του Scalable Bluetooth codec, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα αν σκέφτεται κανείς την αγορά τους χωρίς να έχει smartphone της Samsung στην κατοχή του. Σίγουρα θα θέλαμε υποστήριξη του aptX codec, αλλά κάτι πρέπει να προσθέσουν και του χρόνου :-D

samsung-galaxy-buds-techgear-review-10.jpg

Μια άλλη αξιοσημείωτη απώλεια είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC), με αποτέλεσμα εάν θέλεις πραγματικά να απομονωθείς από το περιβάλλον να βασίζεσαι αποκλειστικά στο “βούλωμα” των αυτιών σου από την κατασκευή των Samsung Galaxy Buds+. Πάντως, το αποτέλεσμα αυτής της παθητικής απομόνωσης είναι αρκετά ικανοποιητικό και ενισχύεται σε συνδυασμό με την πολύ καλή ένταση που σου προσφέρουν.

Από εδώ και πέρα μπορούμε να περάσουμε στις σημαντικότερες βελτιώσεις που φέρνουν μαζί τους τα Samsung Galaxy Buds+. Η εταιρεία πρόσθεσε και τρίτο μικρόφωνο (δύο εσωτερικά, ένα εξωτερικό) σε κάθε ακουστικό για καλύτερο noise cancellation, κάτι που αντιλαμβάνεται άμεσα ο συνομιλητής σου στην απέναντι πλευρά της γραμμής και εσύ ο ίδιος στο Ambient mode, ενώ το νέο διπλό δυναμικό σύστημα drivers σε κάθε ακουστικό (μαζι με ηχεία tweeter και woofer) και οι βελτιστοποιήσεις από την AKG έχουν απογειώσει την ποιότητα του ήχου ακόμα και στις χαμηλές συχνότητες (μπάσα).

Τρομερή βελτίωση βλέπουμε και στην αυτονομία. Η Samsung τοποθέτησε μπαταρία 85mAh σε κάθε ένα ακουστικό και μεγάλωσε τη χωρητικότητα της θήκης φόρτισης στα 270mAh, με αποτέλεσμα να ξεπερνάς τις 10 ώρες χρήσης και να κερδίζεις ακόμα μία πλήρη φόρτιση με τη χρήση της θήκης. Άκρως ικανοποιητικά νούμερα, λοιπόν…

Εφαρμογή Samsung Galaxy Buds+

Μέσα από τη συνοδευτική εφαρμογή για συσκευές Android και iOS μπορείς να βρεις χρήσιμες λειτουργίες όπως αυτή του επαναπρογραμματισμού για το παρατεταμένο άγγιγμα, το Find My Earbuds για να εντοπίζεις τα ακουστικά αν τα έχασες σε κανέναν καναπέ, να παρακολουθείς το υπόλοιπο διαθέσιμης μπαταρίας της θήκης φόρτισης, να ενεργοποιείς το Ambient mode, αλλά και να ρυθμίζεις τον ήχο από το equaliser (Normal, Bass boost, Soft, Dynamic, Clear και Treble boost), με το Dynamic mode να είναι μάλλον το καλύτερο για να ακούς μουσική.

samsung-galaxy-buds-techgear-review-5.jpg

Επίλογος

Τα Samsung Galaxy Buds+ είναι η απόδειξη ότι η Samsung μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτήν την κατηγορία. Εξαιρετικά στην αναπαραγωγή μουσικής με κάλυψη χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων χωρίς παραμορφώσεις, πεντακάθερες συνομιλίες, δυνατότητα παραμετροποίησης στη διαχείριση και μια άκρως ικανοποιητική αυτονομία νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαροί λόγοι για να τα εμπιστευτεί κανείς.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής στην Ελλάδα είναι στα €169 (αν και ήδη μπορείτε να τα βρείτε ελαφρώς φθηνότερα σε ορισμένα καταστήματα). Θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη σε περίπτωση που πρόσφεραν υποστήριξη για το aptX codec και τεχνολογία ANC, αλλά είπαμε, κάτι θα πρέπει να προσθέσουν και στο επόμενο μοντέλο!

Loading