Samsung Galaxy Watch 3 Review

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των wearables, η Samsung έχει να παρουσιάσει φέτος τη δική της σημαντικά εξελιγμένη πρόταση με ονομασία Galaxy Watch 3, η οποία έρχεται σε διάφορες εκδόσεις με μέγεθος καντράν 41mm ή 45mm και επιλογή για πρόσβαση σε δίκτυα LTE. Το κόστος φυσικά αυξάνεται όσο πιο “πλήρες” είναι το πακέτο, επομένως, ο καθένας μπορεί να κρίνει τι αντέχει η τσέπη του με βάση τις πραγματικές ανάγκες του.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-4.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Το Samsung Galaxy Watch 3 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για την αρκετά “σοβαρή” εμφάνιση του, με την εταιρεία να έχει επιλέξει μέταλλο για το καντράν και δέρμα για το λουράκι του θέλοντας να τονίσει ότι μπορείς να το συνδυάσεις άνετα με το “καλό” ντύσιμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα ο περιστρεφόμενος δακτύλιος γύρω από την οθόνη αφής AMOLED που σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες με φυσικό τρόπο αν δεν θες να αγγίζεις την οθόνη και δημιουργεί αυτήν την παράξενα ευχάριστη αίσθηση χρήσης. Το δερμάτινο λουράκι είναι, πάντως, αρκετά σκληρό στην αρχή όταν επιχειρείς να το περάσεις στο χέρι σου, αλλά με την καθημερινή χρήση “μαλακώνει” και δεν έχεις πρόβλημα. Η συσκευή είναι ανθεκτική στο νερό, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να νιώθεις το βρεγμένο λουράκι στον καρπό σου π.χ. μετά το ντουζ.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-9.jpg

Η διαχείριση γίνεται πανεύκολα είτε με τον περιστρεφόμενο δακτύλιο, είτε με την αφή για την εμφάνιση των διάφορων λειτουργιών και μενού με σύρσιμο από πάνω προς τα κάτω ή προς τις πλευρές. Εξακολουθούν να υπάρχουν δύο φυσικά κουμπιά στη δεξιά πλευρά, με το επάνω να σε επιστρέφει στην προηγούμενη εικόνα και όταν το κρατάς πατημένο να ενεργοποιεί τη λειτουργία mobile πληρωμών Samsung Pay, ενώ το κάτω κουμπί σε μεταφέρει με ένα πάτημα στην αρχική οθόνη ή να σου ανοίγει το μενού με τις εγκατεστημένες εφαρμογές όταν βρίσκεσαι ήδη στην αρχική οθόνη, με διπλό πάτημα βλέπεις τις πρόσφατες εφαρμογές και με παρατεταμένο κράτημα ενεργοποιεί τον ψηφιακό βοηθό Bixby. Αυτές είναι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των φυσικών κουμπιών και υπάρχει η δυνατότητα να τις αλλάξεις όπως επιθυμείς.

Αυτή η δυνατότητα παραμετροποίησης είναι γενικά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Galaxy Watch 3 και μπορείς να παίξεις με διαφορετικές επιλογές τόσο απευθείας από το smartwatch, όσο και από την εφαρμογή της Samsung για smartphones (εκεί βρίσκεις και διαφορετικά watch faces, όπως και εφαρμογές).

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-53.jpg

Λειτουργικότητα - Hardware

Όπως είναι λογικό, η σύζευξη με smartphones - tablets γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συσκευές της Samsung, αρκετά εύκολα γενικά σε συσκευές Android και ελαφρώς πιο δύσκολα σε iOS. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μπορείς να απολαύσεις όλες τις δυνατότητες του, απλά θα χρειαστεί να ψαχτείς λίγο περισσότερο (για παράδειγμα να κατεβάσεις εφαρμογές).

Στο hardware βρίσκουμε dual-core επεξεργαστή Exynos 9110 1.15GHz, 1GB μνήμη RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύεις λίστες με τραγούδια, ενώ υπάρχουν κεραίες WiFi, Bluetooth, GPS και επιλογή για 4G LTE. Επίσης, με τη βοήθεια των αισθητήρων παρακολούθησης της φυσικής δραστηριότητας μπορείς να καταγράφεις διαρκώς τον καρδιακό παλμό, να μετράς τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα, αλλά και να εκτελείς ηλεκτροκαρδιογράφημα με το τελευταίο update που κυκλοφόρησε η Samsung. Δυστυχώς, για όσο διάστημα είχαμε στα χέρια μας το Galaxy Watch 3 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη το update για το ECG, επομένως, δεν έχουμε εικόνα για την απόδοση του.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-40.jpg

Όλο αυτό το hardware προσφέρει στον χρήστη μια εξαιρετική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, αφού μπορείς να δέχεσαι/πραγματοποιείς κλήσεις, να παρακολουθείς εισερχόμενες ειδοποιήσεις, να απαντάς σε γραπτά μηνύματα με emojis ή κείμενο (ακόμη και σχεδιάζοντας τα γράμματα ένα ένα επάνω στην οθόνη με το δάκτυλο), να ακούς μουσική χωρίς να χρειάζεσαι το smartphone απευθείας με τις εφαρμογές που σου προσφέρει (π.χ. υπάρχει το Spotify) και γενικά να αντιμετωπίζεις το Galaxy Watch 3 ως μία αυτόνομη συσκευή που προσφέρει λύσεις και όχι απλά ως συμπλήρωμα για το smartphone.

Στο κομμάτι της υγείας και του fitness, η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού και του ύπνου γίνεται 24/7, αλλά ειδικά στο fitness αντιμετωπίσαμε την ίδια κατάσταση που βιώνουμε με σχεδόν όλα τα smartwatches. Εξαιρετική ακρίβεια όταν τρέχεις, σημαντικές αποκλίσεις σε πιο ιδιαίτερες προπονήσεις με απότομες αυξομειώσεις της έντασης (π.χ. Crossfit), πολλά προγράμματα για τους διαφορετικούς τύπους προπόνησης και εξίσου πολλές αναλυτικές πληροφορίες για τις επιδόσεις σου, όπως και συμβουλές για να βελτιωθείς. Σε γενικές γραμμές είναι μια αρκετά αξιόπιστη λύση για το fitness, αλλά μην περιμένετε την ακρίβεια που προσφέρει ένα chest strap. Να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει λειτουργία που αναγνωρίζει αν ο χρήστης έχει πέσει για να ειδοποιηθούν αυτόματα προκαθορισμένες επαφές, κάτι καίριο σε περίπτωση (ο μη γένοιτο) καρδιακού επεισοδίου.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-3.jpg

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία θα θέλαμε κάτι καλύτερο από τις 2 ημέρες που διαφημίζει η Samsung. Στη δική μας χρήση δεν καταφέραμε να φτάσουμε ποτέ αυτό το θεωρητικό όριο, καθώς με καθημερινές προπονήσεις και ενεργό το GPS η μπαταρία είναι ζήτημα αν θα σου βγάλει 36 ώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία ώρα προπόνησης με ενεργό GPS η μπαταρία πέφτει σχεδόν κατά 20%. Επίσης αρνητικό το γεγονός ότι χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως με τον ασύρματο φορτιστή του.

Συμπέρασμα

Αν εξαιρέσουμε τον τομέα της αυτονομίας, το Samsung Galaxy Watch 3 είναι ένα από τα κορυφαία smartwatch που μπορεί να βρει κανείς σήμερα στην αγορά. Ξεχωρίζει για την premium εμφάνιση και κατασκευή, την πληθώρα λειτουργιών για το fitness και την υγεία, αλλά και τις πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης για να το φέρει ο χρήστης στα δικά του μέτρα. Αξίζει πραγματικά να δώσει κανείς προσοχή σε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες και ρυθμίσεις, διότι μπορεί να επωφεληθεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ενδεχομένως νομίζει στην αρχή. Είναι καλοδεχούμενες όλες οι λειτουργίες που σε βοηθούν να αφήσεις στην άκρη το smartphone, όπως και η δυνατότητα να ακούς μουσική απευθείας. Σε περίπτωση που η Samsung καταφέρει να διορθώσει την αυτονομία στην επόμενη γενιά ώστε να φτάσει στα επίπεδα των ανταγωνιστών της, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα για να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον τομέα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading