up_icon
Samsung Watches Reviews Gadgets

Samsung Galaxy Watch 3 Review

12 Νοεμβρίου 2020 Christos Elpidis

Samsung Galaxy Watch 3 Review

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των wearables, η Samsung έχει να παρουσιάσει φέτος τη δική της σημαντικά εξελιγμένη πρόταση με ονομασία Galaxy Watch 3, η οποία έρχεται σε διάφορες εκδόσεις με μέγεθος καντράν 41mm ή 45mm και επιλογή για πρόσβαση σε δίκτυα LTE. Το κόστος φυσικά αυξάνεται όσο πιο “πλήρες” είναι το πακέτο, επομένως, ο καθένας μπορεί να κρίνει τι αντέχει η τσέπη του με βάση τις πραγματικές ανάγκες του.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-4.jpg

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Το Samsung Galaxy Watch 3 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για την αρκετά “σοβαρή” εμφάνιση του, με την εταιρεία να έχει επιλέξει μέταλλο για το καντράν και δέρμα για το λουράκι του θέλοντας να τονίσει ότι μπορείς να το συνδυάσεις άνετα με το “καλό” ντύσιμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμα ο περιστρεφόμενος δακτύλιος γύρω από την οθόνη αφής AMOLED που σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες με φυσικό τρόπο αν δεν θες να αγγίζεις την οθόνη και δημιουργεί αυτήν την παράξενα ευχάριστη αίσθηση χρήσης. Το δερμάτινο λουράκι είναι, πάντως, αρκετά σκληρό στην αρχή όταν επιχειρείς να το περάσεις στο χέρι σου, αλλά με την καθημερινή χρήση “μαλακώνει” και δεν έχεις πρόβλημα. Η συσκευή είναι ανθεκτική στο νερό, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να νιώθεις το βρεγμένο λουράκι στον καρπό σου π.χ. μετά το ντουζ.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-9.jpg

Η διαχείριση γίνεται πανεύκολα είτε με τον περιστρεφόμενο δακτύλιο, είτε με την αφή για την εμφάνιση των διάφορων λειτουργιών και μενού με σύρσιμο από πάνω προς τα κάτω ή προς τις πλευρές. Εξακολουθούν να υπάρχουν δύο φυσικά κουμπιά στη δεξιά πλευρά, με το επάνω να σε επιστρέφει στην προηγούμενη εικόνα και όταν το κρατάς πατημένο να ενεργοποιεί τη λειτουργία mobile πληρωμών Samsung Pay, ενώ το κάτω κουμπί σε μεταφέρει με ένα πάτημα στην αρχική οθόνη ή να σου ανοίγει το μενού με τις εγκατεστημένες εφαρμογές όταν βρίσκεσαι ήδη στην αρχική οθόνη, με διπλό πάτημα βλέπεις τις πρόσφατες εφαρμογές και με παρατεταμένο κράτημα ενεργοποιεί τον ψηφιακό βοηθό Bixby. Αυτές είναι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις των φυσικών κουμπιών και υπάρχει η δυνατότητα να τις αλλάξεις όπως επιθυμείς.

Αυτή η δυνατότητα παραμετροποίησης είναι γενικά ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Galaxy Watch 3 και μπορείς να παίξεις με διαφορετικές επιλογές τόσο απευθείας από το smartwatch, όσο και από την εφαρμογή της Samsung για smartphones (εκεί βρίσκεις και διαφορετικά watch faces, όπως και εφαρμογές).

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-53.jpg

Λειτουργικότητα - Hardware

Όπως είναι λογικό, η σύζευξη με smartphones - tablets γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συσκευές της Samsung, αρκετά εύκολα γενικά σε συσκευές Android και ελαφρώς πιο δύσκολα σε iOS. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μπορείς να απολαύσεις όλες τις δυνατότητες του, απλά θα χρειαστεί να ψαχτείς λίγο περισσότερο (για παράδειγμα να κατεβάσεις εφαρμογές).

Στο hardware βρίσκουμε dual-core επεξεργαστή Exynos 9110 1.15GHz, 1GB μνήμη RAM και 8GB αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύεις λίστες με τραγούδια, ενώ υπάρχουν κεραίες WiFi, Bluetooth, GPS και επιλογή για 4G LTE. Επίσης, με τη βοήθεια των αισθητήρων παρακολούθησης της φυσικής δραστηριότητας μπορείς να καταγράφεις διαρκώς τον καρδιακό παλμό, να μετράς τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα, αλλά και να εκτελείς ηλεκτροκαρδιογράφημα με το τελευταίο update που κυκλοφόρησε η Samsung. Δυστυχώς, για όσο διάστημα είχαμε στα χέρια μας το Galaxy Watch 3 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη το update για το ECG, επομένως, δεν έχουμε εικόνα για την απόδοση του.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-40.jpg

Όλο αυτό το hardware προσφέρει στον χρήστη μια εξαιρετική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, αφού μπορείς να δέχεσαι/πραγματοποιείς κλήσεις, να παρακολουθείς εισερχόμενες ειδοποιήσεις, να απαντάς σε γραπτά μηνύματα με emojis ή κείμενο (ακόμη και σχεδιάζοντας τα γράμματα ένα ένα επάνω στην οθόνη με το δάκτυλο), να ακούς μουσική χωρίς να χρειάζεσαι το smartphone απευθείας με τις εφαρμογές που σου προσφέρει (π.χ. υπάρχει το Spotify) και γενικά να αντιμετωπίζεις το Galaxy Watch 3 ως μία αυτόνομη συσκευή που προσφέρει λύσεις και όχι απλά ως συμπλήρωμα για το smartphone.

Στο κομμάτι της υγείας και του fitness, η παρακολούθηση του καρδιακού παλμού και του ύπνου γίνεται 24/7, αλλά ειδικά στο fitness αντιμετωπίσαμε την ίδια κατάσταση που βιώνουμε με σχεδόν όλα τα smartwatches. Εξαιρετική ακρίβεια όταν τρέχεις, σημαντικές αποκλίσεις σε πιο ιδιαίτερες προπονήσεις με απότομες αυξομειώσεις της έντασης (π.χ. Crossfit), πολλά προγράμματα για τους διαφορετικούς τύπους προπόνησης και εξίσου πολλές αναλυτικές πληροφορίες για τις επιδόσεις σου, όπως και συμβουλές για να βελτιωθείς. Σε γενικές γραμμές είναι μια αρκετά αξιόπιστη λύση για το fitness, αλλά μην περιμένετε την ακρίβεια που προσφέρει ένα chest strap. Να σημειωθεί, επίσης, ότι υπάρχει λειτουργία που αναγνωρίζει αν ο χρήστης έχει πέσει για να ειδοποιηθούν αυτόματα προκαθορισμένες επαφές, κάτι καίριο σε περίπτωση (ο μη γένοιτο) καρδιακού επεισοδίου.

samsung-galaxy-watch3-techgear-review-3.jpg

Σε ό,τι αφορά την αυτονομία θα θέλαμε κάτι καλύτερο από τις 2 ημέρες που διαφημίζει η Samsung. Στη δική μας χρήση δεν καταφέραμε να φτάσουμε ποτέ αυτό το θεωρητικό όριο, καθώς με καθημερινές προπονήσεις και ενεργό το GPS η μπαταρία είναι ζήτημα αν θα σου βγάλει 36 ώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μία ώρα προπόνησης με ενεργό GPS η μπαταρία πέφτει σχεδόν κατά 20%. Επίσης αρνητικό το γεγονός ότι χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να φορτίσει πλήρως με τον ασύρματο φορτιστή του.

Συμπέρασμα

Αν εξαιρέσουμε τον τομέα της αυτονομίας, το Samsung Galaxy Watch 3 είναι ένα από τα κορυφαία smartwatch που μπορεί να βρει κανείς σήμερα στην αγορά. Ξεχωρίζει για την premium εμφάνιση και κατασκευή, την πληθώρα λειτουργιών για το fitness και την υγεία, αλλά και τις πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης για να το φέρει ο χρήστης στα δικά του μέτρα. Αξίζει πραγματικά να δώσει κανείς προσοχή σε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες και ρυθμίσεις, διότι μπορεί να επωφεληθεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ενδεχομένως νομίζει στην αρχή. Είναι καλοδεχούμενες όλες οι λειτουργίες που σε βοηθούν να αφήσεις στην άκρη το smartphone, όπως και η δυνατότητα να ακούς μουσική απευθείας. Σε περίπτωση που η Samsung καταφέρει να διορθώσει την αυτονομία στην επόμενη γενιά ώστε να φτάσει στα επίπεδα των ανταγωνιστών της, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα για να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον τομέα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung 6G Forum: Παρακολουθήστε ζωντανά το πρώτο συνέδριο για τα δίκτυα 6G

13 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Samsung 6G Forum (S6GF), που διεξάγεται διαδικτυακά. Το Forum, με θέμα «The Next Hyper-Connected Experience for All», χωρίζεται σε δύο μέρη και μεταδίδεται ζωντανά...

Samsung Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 στα πρώτα renders τους

12 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Μαζεμένες οι διαρροές για τα νέας γενιάς foldables της Samsung, με τον γνωστό και έγκριτο leakster OnLeaks να δημοσιεύει ανεπίσημα renders των Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 σε συνεργασία με τις ιστοσελίδες ...

Samsung: Το μέλλον της τεχνολογίας Micro LED σε τρία νέα μοντέλα της οθόνης The Wall

10 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει το μέλλον της τεχνολογίας Micro LED στη διεθνή έκθεση Integrated Systems Europe (ISE) 2022 στη Βαρκελώνη, με τρία νέα μοντέλα της υπερσύγχρονης οθόνης της, The Wall. 2022 The Wall – ...

Η Samsung αποκαλύπτει τα ευρήματα της έρευνας της για τα δίκτυα 6G

09 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Samsung δημοσίευσε τη Λευκή Βίβλο που αναπτύσσει το όραμα της εταιρείας για την εξασφάλιση παγκόσμιων ζωνών συχνοτήτων 6G, την τεχνολογία επικοινωνίας επόμενης γενιάς. Η Λευκή Βίβλος με τίτλο «6G Spectrum: ...

Samsung Internet 17.0: Διαθέσιμη η νέα έκδοση του mobile web browser

04 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Samsung κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα το Samsung Internet 17.0, μια νέα αναβάθμιση του προγράμματος περιήγησης της Samsung που εισάγει λειτουργίες απορρήτου και ασφάλειας με επίκεντρο τον χρήστη. Η τελευταία ...

Samsung: Ανακοίνωσε τον πρώτο αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0

04 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Η Samsung ετοιμάζεται για το λανσάρισμα των foldables νέας γενιάς για το 2022 και μία από τις καινοτομίες που θα δούμε σε αυτά θα είναι η ενσωμάτωση αποθηκευτικού χώρου νέας τεχνολογίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ...

Samsung Galaxy A53 5G Review: Στον δρόμο για να γίνει ακόμη ένα best seller

03 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Όταν η Samsung έπαιρνε την απόφαση να σοβαρευτεί στην mid-range κατηγορία, αναβαθμίζοντας σημαντικά την οικογένεια Galaxy A, καταργώντας τη σειρά Galaxy J και αλλάζοντας την τιμολογιακή πολιτική της, κατάφερε ...

Samsung Smart Monitor: Ξεπέρασε το 1 εκατ. πωλήσεις

19 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνολικές πωλήσεις της σειράς Smart Monitor ξεπέρασαν τις ένα εκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως. Οι νέες οθόνες καθολικής χρήσης (do-it-all) της Samsung υποστηρίζουν το Smart ...

Samsung 6G Forum: Η πρώτη συζήτηση για την ανάδειξη των τεχνολογιών επικοινωνίας επόμενης γενιάς

13 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η Samsung προαναγγέλλει τη διοργάνωση του πρώτου Samsung 6G forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2022, ενώ από σήμερα ξεκινά η δυνατότητα online εγγραφών για την επερχόμενη εκδήλωση. Με κεντρικό θέμα ...

Samsung: Ακολουθεί την Apple και στο πρόγραμμα self-repair

01 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

Όταν πέρυσι η Apple αποφάσιζε να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν μόνοι τους τα iPhone 12 και iPhone 13 αποστέλλοντας τους εξαρτήματα, εργαλεία και οδηγίες χρήσης, η πλειοψηφία του κόσμου της ...

Loader
techgear_icon