Samsung Galaxy X: Μια νέα πατέντα περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του αναδιπλώμενου smartphone

Καλά και όμορφα όσα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες με τα bezel-less και all-screen smartphones, με notch και χωρίς notch, αλλά αυτό που περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οτιδήποτε άλλο είναι, χωρίς αμφιβολία, το αναδιπλώμενο Samsung Galaxy X και το πως θα καταφέρει να υλοποιήσει το project η εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τη Samsung σχετικά με τους μηχανισμούς λειτουργίας του Galaxy X, οι διάφορες κατοχυρωμένες πατέντες που έρχονται στη δημοσιότητα μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στις ιδέες της και ενδεχομένως κάτι απ' όλα αυτά να εφαρμοστεί και στην πραγματικότητα.

Η τελευταία πατέντα της εταιρείας περιγράφει μια εύκαμπτη συσκευή σε μορφή clamshell και τη μέθοδο διαχείρισης της. Η συσκευή διαθέτει ξεχωριστό αισθητήρα που αντιλαμβάνεται πότε βρίσκεται σε διπλωμένη κατάσταση, με τι ταχύτητα έγινε η δίπλωση, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποια γωνία.

Όταν η συσκευή είναι λυγισμένη ελαφρώς (10-20°), τότε επανέρχεται αυτόματα σε πλήρως αναδιπλωμένη κατάσταση με τη βοήθεια ενός ελατηρίου. Παρόλα αυτά, εάν ο χρήστης ασκήσει πίεση στο πίσω μέρος της συσκευής με το δάκτυλο του, τότε το επάνω μέρος της οθόνης (σχεδόν το 40%) θα ενεργοποιηθεί για να εμφανίσει γενικές πληροφορίες όπως ώρα, καιρό, εισερχόμενα μηνύματα ή αναπάντητες κλήσεις.

Σε περίπτωση που ο χρήστης διατηρήσει το δάκτυλο του στο πίσω μέρος, τότε ενεργοποιείται και το panel αφής, ενώ αν συνεχίσει να ασκεί πίεση θα ενεργοποιηθεί και το υπόλοιπο μέρος της οθόνης. Είναι πολύ πιθανό ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης να εμφανίζεται π.χ. ένα εικονικό πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος και το μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης. Δεν αποκλείεται, επίσης, η συσκευή να υποστηρίζει και γραφίδα S Pen για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το concept.

This slideshow requires JavaScript.

[via]

Loading