up_icon
Smartphones Android Samsung

Samsung Galaxy Z Fold2: Δεν περιμένει, θέτει τους νέους κανόνες

05 Οκτωβρίου 2020 Techgear Team

Samsung Galaxy Z Fold2: Δεν περιμένει, θέτει τους νέους κανόνες


Η Samsung έχει να επιδείξει πληθώρα πρωτοποριακών λειτουργιών και ρηξικέλευθων ιδεών που καθορίζουν τη βιομηχανία, παρόλα αυτά, δεν επαναπαύεται και είναι αποφασισμένη να ηγηθεί της νέας εποχής των αναδιπλούμενων smartphones.

Τα πρώτα βήματα να έχουν γίνει ήδη από πέρυσι με τα Galaxy Fold και Galaxy Z Flip, ωστόσο, το νέο Samsung Galaxy Z Fold2 είναι ομολογουμένως μια συσκευή που φέρνει το μέλλον στα χέρια μας σήμερα. Το νέο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung συνδυάζει την κορυφαία κατασκευή και τον όμορφο σχεδιασμό με πρωτοποριακές λειτουργίες για μια μοναδική εμπειρία χρήσης που καλύπτει τις πολύπλευρες ανάγκες της καθημερινότητας του χρήστη.

Η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του Galaxy Z Fold2 είναι ξεκάθαρη: να προσφέρει στον χρήστη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργικότητα σε μια εύχρηστη και ανθεκτική συσκευή με καινοτόμο σχεδιασμό και πανίσχυρο hardware. Με το Galaxy Z Fold2 ο χρήστης καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του για μέγιστη παραγωγικότητα και διασκέδαση, ενώ παράλληλα κρατά στα χέρια του μια συσκευή που τολμά να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται πλήρως από ό,τι έχει συνηθίσει όλα αυτά χρόνια.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-7.jpg

Οθόνες

Όλα ξεκινούν από την εικόνα. Η Samsung τοποθέτησε εξωτερική οθόνη 6.2’’ με μικρά bezels προκειμένου να δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το Galaxy Z Fold2 όπως τα συμβατικά smartphones χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξει. Στο εσωτερικό του υπάρχει εύκαμπτη οθόνη μεγέθους 7.6’’ σε πλήρη αναδίπλωση με Dynamic AMOLED 2X panel ανάλυσης QXGA+ (2208 x 1768) και προσαρμοζόμενος ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz για μια τρομερή εμπειρία χρήσης και θέασης. Αμφότερες οι οθόνες είναι Infinity-O, δηλαδή διαθέτουν οπή κεντρικά επάνω για τη φιλοξενία αισθητήρα κάμερας για selfies και προστατεύονται από τις επικαλύψεις Gorilla Glass Victus (στην εξωτερική) και Samsung Ultra-Thin Glass (στην εσωτερική).

Flex Mode

Η σημαντικότερη τεχνολογία για την υλοποίηση μιας αναδιπλούμενης συσκευής είναι ο μεντεσές, καθώς αυτός καθορίζει την αντοχή στη χρήση, αλλά και την σωστή απόδοση των καινοτόμων λειτουργιών που προσφέρει μια τέτοια συσκευή. Στην περίπτωση του Galaxy Z Fold2 έχει επανασχεδιαστεί ο κρυμμένος μεντεσές και ο μηχανισμός κίνησης CAM επιτρέπει σε κάθε μισό της συσκευής να στέκεται υπό διάφορες γωνίες για να το απολαμβάνει ο χρήστης όπως το επιθυμεί. Στο εσωτερικό του μηχανισμού έχει τοποθετηθεί και ένα σύστημα καθαρισμού που θυμίζει σκούπα για να προστατεύει το Galaxy Z Fold2 από την είσοδο σκόνης και μικροσκοπικών σκουπιδιών.

Χάριν στον μηχανισμό κίνησης CAM απογειώνεται η εμπειρία χρήσης του Samsung Flex Mode, το οποίο επιτρέπει στις εφαρμογές να αναγνωρίζουν τη μορφή στάσης του Galaxy Z Fold2 (π.χ. ανοικτό, κλειστό ή σε άλλη γωνία) και να προσαρμοστούν ανάλογα στο περιβάλλον χρήσης. Για παράδειγμα, εάν το Galaxy Z Fold2 είναι ανοικτό στις 90° μπορείς να παρακολουθείς στο ένα μισό της εσωτερικής οθόνης κάποιο video και στο άλλο μισό να έχεις διαθέσιμα τα κουμπιά διαχείρισης (play-pause-rewind κλπ.) ή σε μια video κλήση να βλέπεις τον συνομιλητή στη μισή οθόνη και στην άλλη μισή να έχεις και πάλι διαθέσιμες έξτρα λειτουργίες. Το Flex Mode υποστηρίζεται από αρκετές native εφαρμογές της Samsung, καθώς και από εφαρμογές τρίτων δημιουργών (π.χ. YouTube, Google Duo), ενώ σταδιακά ολοένα και περισσότεροι developers προσαρμόζουν τον κώδικα των εφαρμογών τους για να υιοθετήσουν το Flex Mode.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-14.jpg

Το Flex Mode δεν αφορά, ωστόσο, μόνο την παραγωγικότητα και την παρακολούθηση video. Προσφέρει σημαντική ευελιξία στη διαχείριση της κύριας κάμερας του Galaxy Z Fold2 και οι χρήστες θα ανακαλύψουν πως μπορούν να πραγματοποιήσουν πολύ πιο εύκολα της καθημερινές λήψεις τους. Η πιο προφανής δυνατότητα είναι η σταθεροποίηση της εικόνας, αφού μπορείς να στηρίξεις τη συσκευή υπό γωνία και να βγάλεις απόλυτα σταθερές φωτογραφίες, selfies και videos χωρίς να χρειάζεσαι τρίποδο ή gimbal.

Με το Galaxy Ζ Fold2 σε γωνία 90° μπορείς να βλέπεις την εικόνα στο μισό της εσωτερικής οθόνης και στο άλλο μισό προεπισκόπηση της λήψης και το μενού διαχείρισης της εφαρμογής κάμερας. Σε πλήρη έκταση μπορείς να ενεργοποιήσεις την εξωτερική οθόνη και να τραβήξεις selfies με την κύρια τριπλή κάμερα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και για να βλέπει το μοντέλο την εικόνα του προτού πραγματοποιήσεις τη λήψη.

Multitasking

Μια συσκευή που σου δίνει τη δυνατότητα να τη μετατρέπεις από smartphone σε tablet δεν θα μπορούσε να μην έχει στο επίκεντρο των λειτουργιών της το multitasking. Με το Samsung Galaxy Z Fold2 η εμπειρία ανοίγματος και χρήσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο με τη λειτουργία Multi-Active Window. Καταρχάς, ο χρήστης μπορεί να ανοίγει έως τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα στην εσωτερική οθόνη και να ρυθμίζει όπως επιθυμεί το μέγεθος και τη διάταξη τους διαχωρίζοντας την οθόνη είτε κάθετα είτε οριζόντια. Για όσους έχουν ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες multitasking, κρατήστε πως μπορούν να έχουν ανοικτές ακόμα 2 εφαρμογές σε pop-up παράθυρα πάνω από την ανοικτή τριάδα εφαρμογών!

Μπορεί, επίσης, να βλέπει διαφορετικό υλικό από την ίδια εφαρμογή ανοίγοντας ξεχωριστά παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοικτές δύο διαφορετικές ιστοσελίδες από τον Web browser ή να βλέπεις μια παρουσίαση PowerPoint στη μισή οθόνη και ταυτόχρονα να γράφεις email και κείμενο στα άλλα παράθυρα.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-10.jpg

Στην εξωτερική οθόνη, η λειτουργία Multi-Active Window επιτρέπει το άνοιγμα δύο εφαρμογών με τον διαχωρισμό τους να γίνεται οριζόντια. Σημειώστε ότι λειτουργεί με συγκεκριμένες native εφαρμογές της Samsung και κάποιες third-party εφαρμογές, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των developers που υποστηρίζουν τη λειτουργία στις εφαρμογές τους.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το multitasking καταγράφουμε τη λειτουργία App Pair, χάριν στην οποία ο χρήστης μπορεί να προεπιλέξει ποιες εφαρμογές και με ποια διάταξη θα ανοίγουν αυτόματα όταν τις επιλέγει από το Edge Panel στη δεξιά πλευρά της οθόνης (σαφέστατα μια τρομερή ευκολία για όσους εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής τους). Ακόμη, υποστηρίζεται η δυνατότητα drag-and-drop μεταξύ των ανοικτών εφαρμογών για να μεταφέρεις κείμενο, αρχεία και εικόνες άμεσα και πανεύκολα. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοικτό το email σε ένα παράθυρο και τη γκαλερί των φωτογραφιών σε ένα άλλο και να σύρεις μια φωτογραφία απευθείας από τη γκαλερί για να προστεθεί ως επισυναπτόμενο αρχείο στο email σου. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να σύρεις κάποιο διάγραμμα από αρχείο Excel μέσα σε μια παρουσίαση στο PowerPoint. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εφικτό να τραβήξεις screenshot μιας εκ των ανοικτών εφαρμογών και να το προσθέσεις άμεσα σε μια άλλη.

Σημαντική, επίσης, και η λειτουργία App Continuity που σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίγεις εφαρμογές στην εξωτερική οθόνη και μόλις ξεδιπλώσεις το Galaxy Z Fold2 η εικόνα μεταφέρεται στην εσωτερική οθόνη για να συνεχίσεις τη δουλειά σου με μεγαλύτερη άνεση. Υποστηρίζεται από ορισμένες native εφαρμογές της Samsung και κάποιες third-party, όπως για παράδειγμα το Google Maps, και μπορείς να επιλέξεις ποιες εφαρμογές θα συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-11.jpg

Hardware

Το Samsung Galaxy Z Fold2 είναι εξοπλισμένο με το πιο σύγχρονο hardware της εποχής μας για να υποστηρίξει απόλυτα τις ανάγκες του πιο απαιτητικού χρήστη. Πανίσχυρος οκταπύρηνος επεξεργαστής, 12GB μνήμη RAM, 256GB ή 512GB αποθηκευτικός χώρος, κεραίες WiFi 6, Bluetooth 5.0 και φυσικά υποστήριξη δικτύων 5G για να είναι έτοιμος ο χρήστης για τη νέα εποχή. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι διαθέτει ηχεία stereo με τεχνολογία Dolby Atmos για εξαιρετική απόδοση του ήχου στην αναπαραγωγή μουσικής, στο gaming και στην παρακολούθηση περιεχομένου.

Η Samsung έχει βελτιστοποιήσει το περιβάλλον χρήσης για να εξασφαλίσει αυτονομία τουλάχιστον μίας ημέρας με μία φόρτιση, ενώ προσφέρει λύσεις βιομετρικού ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπωμάτος.

Επίλογος

Με το Galaxy Z Fold2, η Samsung αποδεικνύει ότι δεν σκοπεύει να περιμένει το μέλλον. Το φτιάχνει μόνη της και το μοιράζεται με τον κόσμο σήμερα!

*Το Youtube και Google Maps είναι εμπορικό σήμα της Google LLC. Ο όρος Netflix είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Netflix, Inc.

Sponsored by Samsung


Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Nokia G50: Το πιο οικονομικό 5G τηλέφωνο της Nokia, αποκλειστικά διαθέσιμο σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

18 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η HMD Global, η αντιπρόσωπος εταιρεία των κινητών τηλεφώνων Nokia, ανακοινώνει σήμερα την έναρξη πωλήσεων του Nokia G50 αποκλειστικά από την COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ. Το Nokia G50 αποτελεί το πιο οικονομικά ...

HUAWEI P50 Pro: Κι όμως, υπάρχει τρόπος να έχεις πρόσβαση στα δίκτυα 5G

17 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Παρά τις αντιξοότητες και τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η HUAWEI εξακολουθεί να δημιουργεί σπουδαία smartphones που δυστυχώς στερούνται της επίσημης υποστήριξης των εφαρμογών - υπηρεσιών της Google,...

hellomoto! Ξεκίνησε η διάθεση motorola smartphones στην Ελλάδα

13 Μαΐου 2022 Techgear Team

Με κεντρικό μήνυμα #hellomoto καλωσορίζουμε και πάλι στην Ελλάδα την θρυλική motorola, που ξεκίνησε τη διάθεση νέων σειρών smartphones, μέσω της Smart4all. Mε πάνω από 90 χρόνια πορεία, η motorola έχει ...

realme 9: Ανακοινώθηκε επίσημα για την Ευρώπη με τιμή από €299

12 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, παρουσίασε σήμερα το τελευταίο smartphone της σειράς 9, το realme 9, το οποίο διατίθεται σε τρεις χρωματικές παραλλαγές - Sunburst Gold, Meteor ...

Samsung Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 στα πρώτα renders τους

12 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Μαζεμένες οι διαρροές για τα νέας γενιάς foldables της Samsung, με τον γνωστό και έγκριτο leakster OnLeaks να δημοσιεύει ανεπίσημα renders των Galaxy Z Fold4 και Galaxy Z Flip4 σε συνεργασία με τις ιστοσελίδες ...

Pixel 7 και Pixel 7 Pro: Αποκαλύφθηκαν από τώρα, έρχονται το φθινόπωρο

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε. Ανάμεσα στην πληθώρα ανακοινώσεων του συνεδρίου Google I/O 2022, η εταιρεία αποφάσισε να αποκαλύψει από τώρα και την επόμενη γενιά των smartphones της, δηλαδή τα Pixel 7 και ...

Pixel 6a: Επίσημα με οθόνη 6.1'' OLED FHD+ και επεξεργαστή Tensor στα $449

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Όπως αναμενόταν η Google παρουσίασε επίσημα στο συνέδριο Google I/O 2022 το πιο προσιτό μοντέλο της Pixel 6 Series, με το Pixel 6a να διατηρεί περίπου τον ίδιο σχεδιασμό των Pixel 6 και Pixel 6 Pro, αλλά στην ...

Sony Xperia 10 IV: Επίσημα το mid-range με μπαταρία 5000mAh και βάρος μόλις 161gr

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Μαζί με το Sony Xperia 1 IV, η εταιρεία παρουσίασε σήμερα και το mid-range Sony Xperia 10 IV, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ξεχωρίζει ιδιαίτερα για το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη μπαταρία 5000mAh παρότι ...

Sony Xperia 1 IV: Επίσημα η νέα εντυπωσιακή ναυαρχίδα της εταιρείας

11 Μαΐου 2022 Christos Elpidis

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη νέα ναυαρχίδα της, με το Sony Xperia 1 IV να διατηρεί τον σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου και να προσφέρει στον χρήστη την αφρόκρεμα της εποχής από πλευράς hardware. Η εταιρεία ...

realme: Στο Top 4 της Ευρώπης για το πρώτο τρίμηνο του 2022

10 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στην Ευρώπη για το 2021, παρέμεινε στους Top 4 στην αγορά της Ευρώπης με εντυπωσιακή ετήσια ανάπτυξη 177% το 1ο τρίμηνο του 2022, συνεχίζοντας να είναι η ...

Loader
techgear_icon