Samsung Galaxy Z Fold2: Δεν περιμένει, θέτει τους νέους κανόνες


Η Samsung έχει να επιδείξει πληθώρα πρωτοποριακών λειτουργιών και ρηξικέλευθων ιδεών που καθορίζουν τη βιομηχανία, παρόλα αυτά, δεν επαναπαύεται και είναι αποφασισμένη να ηγηθεί της νέας εποχής των αναδιπλούμενων smartphones.

Τα πρώτα βήματα να έχουν γίνει ήδη από πέρυσι με τα Galaxy Fold και Galaxy Z Flip, ωστόσο, το νέο Samsung Galaxy Z Fold2 είναι ομολογουμένως μια συσκευή που φέρνει το μέλλον στα χέρια μας σήμερα. Το νέο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung συνδυάζει την κορυφαία κατασκευή και τον όμορφο σχεδιασμό με πρωτοποριακές λειτουργίες για μια μοναδική εμπειρία χρήσης που καλύπτει τις πολύπλευρες ανάγκες της καθημερινότητας του χρήστη.

Η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του Galaxy Z Fold2 είναι ξεκάθαρη: να προσφέρει στον χρήστη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργικότητα σε μια εύχρηστη και ανθεκτική συσκευή με καινοτόμο σχεδιασμό και πανίσχυρο hardware. Με το Galaxy Z Fold2 ο χρήστης καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του για μέγιστη παραγωγικότητα και διασκέδαση, ενώ παράλληλα κρατά στα χέρια του μια συσκευή που τολμά να ξεχωρίζει και να διαφοροποιείται πλήρως από ό,τι έχει συνηθίσει όλα αυτά χρόνια.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-7.jpg

Οθόνες

Όλα ξεκινούν από την εικόνα. Η Samsung τοποθέτησε εξωτερική οθόνη 6.2’’ με μικρά bezels προκειμένου να δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το Galaxy Z Fold2 όπως τα συμβατικά smartphones χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξει. Στο εσωτερικό του υπάρχει εύκαμπτη οθόνη μεγέθους 7.6’’ σε πλήρη αναδίπλωση με Dynamic AMOLED 2X panel ανάλυσης QXGA+ (2208 x 1768) και προσαρμοζόμενος ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz για μια τρομερή εμπειρία χρήσης και θέασης. Αμφότερες οι οθόνες είναι Infinity-O, δηλαδή διαθέτουν οπή κεντρικά επάνω για τη φιλοξενία αισθητήρα κάμερας για selfies και προστατεύονται από τις επικαλύψεις Gorilla Glass Victus (στην εξωτερική) και Samsung Ultra-Thin Glass (στην εσωτερική).

Flex Mode

Η σημαντικότερη τεχνολογία για την υλοποίηση μιας αναδιπλούμενης συσκευής είναι ο μεντεσές, καθώς αυτός καθορίζει την αντοχή στη χρήση, αλλά και την σωστή απόδοση των καινοτόμων λειτουργιών που προσφέρει μια τέτοια συσκευή. Στην περίπτωση του Galaxy Z Fold2 έχει επανασχεδιαστεί ο κρυμμένος μεντεσές και ο μηχανισμός κίνησης CAM επιτρέπει σε κάθε μισό της συσκευής να στέκεται υπό διάφορες γωνίες για να το απολαμβάνει ο χρήστης όπως το επιθυμεί. Στο εσωτερικό του μηχανισμού έχει τοποθετηθεί και ένα σύστημα καθαρισμού που θυμίζει σκούπα για να προστατεύει το Galaxy Z Fold2 από την είσοδο σκόνης και μικροσκοπικών σκουπιδιών.

Χάριν στον μηχανισμό κίνησης CAM απογειώνεται η εμπειρία χρήσης του Samsung Flex Mode, το οποίο επιτρέπει στις εφαρμογές να αναγνωρίζουν τη μορφή στάσης του Galaxy Z Fold2 (π.χ. ανοικτό, κλειστό ή σε άλλη γωνία) και να προσαρμοστούν ανάλογα στο περιβάλλον χρήσης. Για παράδειγμα, εάν το Galaxy Z Fold2 είναι ανοικτό στις 90° μπορείς να παρακολουθείς στο ένα μισό της εσωτερικής οθόνης κάποιο video και στο άλλο μισό να έχεις διαθέσιμα τα κουμπιά διαχείρισης (play-pause-rewind κλπ.) ή σε μια video κλήση να βλέπεις τον συνομιλητή στη μισή οθόνη και στην άλλη μισή να έχεις και πάλι διαθέσιμες έξτρα λειτουργίες. Το Flex Mode υποστηρίζεται από αρκετές native εφαρμογές της Samsung, καθώς και από εφαρμογές τρίτων δημιουργών (π.χ. YouTube, Google Duo), ενώ σταδιακά ολοένα και περισσότεροι developers προσαρμόζουν τον κώδικα των εφαρμογών τους για να υιοθετήσουν το Flex Mode.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-14.jpg

Το Flex Mode δεν αφορά, ωστόσο, μόνο την παραγωγικότητα και την παρακολούθηση video. Προσφέρει σημαντική ευελιξία στη διαχείριση της κύριας κάμερας του Galaxy Z Fold2 και οι χρήστες θα ανακαλύψουν πως μπορούν να πραγματοποιήσουν πολύ πιο εύκολα της καθημερινές λήψεις τους. Η πιο προφανής δυνατότητα είναι η σταθεροποίηση της εικόνας, αφού μπορείς να στηρίξεις τη συσκευή υπό γωνία και να βγάλεις απόλυτα σταθερές φωτογραφίες, selfies και videos χωρίς να χρειάζεσαι τρίποδο ή gimbal.

Με το Galaxy Ζ Fold2 σε γωνία 90° μπορείς να βλέπεις την εικόνα στο μισό της εσωτερικής οθόνης και στο άλλο μισό προεπισκόπηση της λήψης και το μενού διαχείρισης της εφαρμογής κάμερας. Σε πλήρη έκταση μπορείς να ενεργοποιήσεις την εξωτερική οθόνη και να τραβήξεις selfies με την κύρια τριπλή κάμερα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και για να βλέπει το μοντέλο την εικόνα του προτού πραγματοποιήσεις τη λήψη.

Multitasking

Μια συσκευή που σου δίνει τη δυνατότητα να τη μετατρέπεις από smartphone σε tablet δεν θα μπορούσε να μην έχει στο επίκεντρο των λειτουργιών της το multitasking. Με το Samsung Galaxy Z Fold2 η εμπειρία ανοίγματος και χρήσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο με τη λειτουργία Multi-Active Window. Καταρχάς, ο χρήστης μπορεί να ανοίγει έως τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα στην εσωτερική οθόνη και να ρυθμίζει όπως επιθυμεί το μέγεθος και τη διάταξη τους διαχωρίζοντας την οθόνη είτε κάθετα είτε οριζόντια. Για όσους έχουν ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες multitasking, κρατήστε πως μπορούν να έχουν ανοικτές ακόμα 2 εφαρμογές σε pop-up παράθυρα πάνω από την ανοικτή τριάδα εφαρμογών!

Μπορεί, επίσης, να βλέπει διαφορετικό υλικό από την ίδια εφαρμογή ανοίγοντας ξεχωριστά παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοικτές δύο διαφορετικές ιστοσελίδες από τον Web browser ή να βλέπεις μια παρουσίαση PowerPoint στη μισή οθόνη και ταυτόχρονα να γράφεις email και κείμενο στα άλλα παράθυρα.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-10.jpg

Στην εξωτερική οθόνη, η λειτουργία Multi-Active Window επιτρέπει το άνοιγμα δύο εφαρμογών με τον διαχωρισμό τους να γίνεται οριζόντια. Σημειώστε ότι λειτουργεί με συγκεκριμένες native εφαρμογές της Samsung και κάποιες third-party εφαρμογές, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των developers που υποστηρίζουν τη λειτουργία στις εφαρμογές τους.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το multitasking καταγράφουμε τη λειτουργία App Pair, χάριν στην οποία ο χρήστης μπορεί να προεπιλέξει ποιες εφαρμογές και με ποια διάταξη θα ανοίγουν αυτόματα όταν τις επιλέγει από το Edge Panel στη δεξιά πλευρά της οθόνης (σαφέστατα μια τρομερή ευκολία για όσους εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής τους). Ακόμη, υποστηρίζεται η δυνατότητα drag-and-drop μεταξύ των ανοικτών εφαρμογών για να μεταφέρεις κείμενο, αρχεία και εικόνες άμεσα και πανεύκολα. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ανοικτό το email σε ένα παράθυρο και τη γκαλερί των φωτογραφιών σε ένα άλλο και να σύρεις μια φωτογραφία απευθείας από τη γκαλερί για να προστεθεί ως επισυναπτόμενο αρχείο στο email σου. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να σύρεις κάποιο διάγραμμα από αρχείο Excel μέσα σε μια παρουσίαση στο PowerPoint. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εφικτό να τραβήξεις screenshot μιας εκ των ανοικτών εφαρμογών και να το προσθέσεις άμεσα σε μια άλλη.

Σημαντική, επίσης, και η λειτουργία App Continuity που σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίγεις εφαρμογές στην εξωτερική οθόνη και μόλις ξεδιπλώσεις το Galaxy Z Fold2 η εικόνα μεταφέρεται στην εσωτερική οθόνη για να συνεχίσεις τη δουλειά σου με μεγαλύτερη άνεση. Υποστηρίζεται από ορισμένες native εφαρμογές της Samsung και κάποιες third-party, όπως για παράδειγμα το Google Maps, και μπορείς να επιλέξεις ποιες εφαρμογές θα συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο από τις ρυθμίσεις της συσκευής.

samsung-galaxy-z-fold2-techgear-review-11.jpg

Hardware

Το Samsung Galaxy Z Fold2 είναι εξοπλισμένο με το πιο σύγχρονο hardware της εποχής μας για να υποστηρίξει απόλυτα τις ανάγκες του πιο απαιτητικού χρήστη. Πανίσχυρος οκταπύρηνος επεξεργαστής, 12GB μνήμη RAM, 256GB ή 512GB αποθηκευτικός χώρος, κεραίες WiFi 6, Bluetooth 5.0 και φυσικά υποστήριξη δικτύων 5G για να είναι έτοιμος ο χρήστης για τη νέα εποχή. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι διαθέτει ηχεία stereo με τεχνολογία Dolby Atmos για εξαιρετική απόδοση του ήχου στην αναπαραγωγή μουσικής, στο gaming και στην παρακολούθηση περιεχομένου.

Η Samsung έχει βελτιστοποιήσει το περιβάλλον χρήσης για να εξασφαλίσει αυτονομία τουλάχιστον μίας ημέρας με μία φόρτιση, ενώ προσφέρει λύσεις βιομετρικού ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου και αναγνώριση δακτυλικού αποτυπωμάτος.

Επίλογος

Με το Galaxy Z Fold2, η Samsung αποδεικνύει ότι δεν σκοπεύει να περιμένει το μέλλον. Το φτιάχνει μόνη της και το μοιράζεται με τον κόσμο σήμερα!

*Το Youtube και Google Maps είναι εμπορικό σήμα της Google LLC. Ο όρος Netflix είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Netflix, Inc.

Sponsored by Samsung


Loading