Samsung Neo QLED 8K και νέα προϊόντα στην εκδήλωση Unbox & Discover

Η Samsung παρουσίασε τα νέα Samsung προϊόντα για το 2022 κατά τη διάρκεια του virtual event “Unbox & Discover”. Η παρουσίαση περιελάμβάνε τη σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 8K, μπάρες ήχου, αξεσουάρ και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας. Με τη νέα σειρά προϊόντων, η Samsung στοχεύει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της τηλεόρασης, δημιουργώντας οθόνες που συνδυάζουν τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την καινοτομία και προσφέρουν πολλά περισσότερα από απλή ψυχαγωγία. Αυτή τη χρονιά, τα προϊόντα και οι δυνατότητές τους αναβαθμίζονται ακόμη περισσότερο και αποτελούν ένα κεντρικό κόμβο για παιχνίδι, συνδεσιμότητα, εργασία και πολλές άλλες λειτουργίες.

Το χαρτοφυλάκιο της Samsung για το 2022 αναπτύχθηκε με βάση το όραμα «Οθόνες Παντού, Οθόνες για Όλους», με τις τηλεοράσεις να αποτελούν το επίκεντρο του σπιτιού και της καθημερινής ζωής των χρηστών. Σύμφωνα με αυτό το όραμα, η Samsung δημιούργησε συσκευές που συνδέονται απρόσκοπτα για να παρέχουν ουσιαστική εξατομίκευση και συνδεσιμότητα, διασφαλίζοντας ότι διαθέτει μία οθόνη, για κάθε περίσταση και τρόπο ζωής. Ιστορικά, οι τηλεοράσεις και οι οθόνες έχουν συνδεθεί κυρίως με την προβολή περιεχομένου, ωστόσο, η Neo QLED 8K στοχεύει να το αλλάξει αυτό διευρύνοντας την εμπειρία χρήστη.

Neo QLED 8K: Το καλό γίνεται καλύτερο

Η νέα σειρά τηλεοράσεων 2022 Neo QLED 8K αναβαθμίζεται, χάρη στο νέο επεξεργαστή που ενσωματώνει, τον Neural Quantum Processor 8K. Ο νέος επεξεργαστής διαθέτει είκοσι ανεξάρτητα νευρωνικά δίκτυα AI, το καθένα από τα οποία αναλύει τα χαρακτηριστικά του περιεχομένου και την ποιότητα της εικόνας για βέλτιστη προβολή, ανεξάρτητα από την πηγή.

Ο Neural Quantum Processor 8K τροφοδοτεί, επίσης, μια νέα τεχνολογική καινοτομία: το Real Depth Enhancer. Η λειτουργία αυτή σαρώνει την οθόνη και μεγιστοποιεί την αντίθεση με το φόντο, βελτιώνοντας το αντικείμενο, ενώ διατηρεί το φόντο ανέπαφο. Το Real Depth Enhancer λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που τα ανθρώπινα μάτια αντιλαμβάνονται τις εικόνες στην πραγματική ζωή, έτσι ώστε το αντικείμενο στην οθόνη να ξεχωρίζει από το φόντο.

Ο επεξεργαστής, σε συνδυασμό με τα ισχυρά Quantum Mini LEDs, προσφέρει ακριβή και ελεγχόμενο φωτισμό, ώστε οι φωτεινές περιοχές να παραμένουν φωτεινές και ο σκοτεινός χώρος που το περιβάλλει, να παραμένει σκοτεινός. Ένα απλό παράδειγμα, η πανσέληνος θα παραμένει φωτεινή, στο σκοτεινό νυχτερινό ουρανό. Πρόκειται για μια λειτουργία που η Samsung ονομάζει “Shape Adaptive Light Control”.

Μάλιστα, όλα τα νέα μοντέλα QLED τηλεοράσεων της Samsung για το 2022, έλαβαν την πρώτη πιστοποίηση «Pantone Validated» παγκοσμίως από την Pantone, την παγκόσμια αρχή για τα χρώματα και δημιουργό του Pantone Matching System (PMS). H πιστοποίηση σημαίνει ότι τα μοντέλα Samsung QLED 2022 αναπαράγουν περισσότερα από 2.000 αυθεντικά χρώματα, καθώς και 110 αποχρώσεις που προστέθηκαν πρόσφατα στις οδηγίες της Pantone. Επιπλέον, αυτά τα λαμπερά χρώματα είναι άνετα στην παρακολούθηση, χάρη στη νέα λειτουργία EyeComfort, που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας και της θερμοκρασίας χρώματος της οθόνης με βάση το πόσο ανοιχτό ή σκοτεινό είναι το δωμάτιο, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ηλιοβασιλέματος/ανατολής, για ακόμη πιο βελτιωμένη και άνετη εμπειρία θέασης.

Καθηλωτικός ήχος Dolby Atmos με έξυπνες λειτουργίες

Για μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, οι τηλεοράσεις και οι οθόνες χρειάζονται ένα ισχυρό και ακριβές σύστημα ήχου, σε συνδυασμό με τα πλούσια χρώματα και τις ευκρινείς λεπτομέρειες της εικόνας. Η τεχνολογία AI του νέου επεξεργαστή Neural Quantum Processor 8K αναλύει τι υπάρχει στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε οι λειτουργίες Adaptive Sound να μπορούν να εντοπίσουν και να εναλλάσσονται μεταξύ των ηχείων, για να ταιριάζουν με ακρίβεια στις κινήσεις που προβάλλονται στην οθόνη.

Στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς Samsung τηλεοράσεων Neo QLED 8K, QN900B, όλοι οι ήχοι παράγονται από το προηγμένο σύστημα ήχου ισχύος 90W και 6.2.4 καναλιών, που ενσωματώνει νέα ηχεία top channel με Dolby Atmos, αλλά και λειτουργία Object Tracking Sound Pro. Αυτή η τεχνολογία έχει, επίσης, εφαρμοστεί στην αναγνώριση φωνής με τη λειτουργία Voice Tracking Sound, έτσι ώστε τα ηχητικά εφέ και οι φωνές να ακολουθούν, ρεαλιστικά, την κίνηση στην οθόνη.

Η Samsung εισάγει, επίσης, την ασύρματη λειτουργία Wireless Dolby Atmos στις τηλεοράσεις Neo QLED 4K και 8K, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ήχου, χωρίς την ακαταστασία των καλωδίων HDMI. Το ασύρματο Dolby Atmos θα εφαρμοστεί και στη νέα Ultra Slim Soundbar 2022 της Samsung, ένα σύστημα ήχου σχεδιασμένο για να συνδυάζει τη minimal αισθητική με την καθηλωτική εμπειρία ήχου.

unboxdiscover5.jpg

Βιώνοντας την εμπειρία της οθόνης

Για να διασφαλιστεί ότι η εμπειρία χρήστη είναι όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, η σειρά οθονών και τηλεοράσεων της Samsung για το 2022 είναι εξοπλισμένη με νέες, ακόμη πιο έξυπνες λειτουργίες και user interface (UI), μετατρέποντας την τηλεόραση σε κεντρικό στοιχείο του σπιτιού για την παρακολούθηση περιεχομένου, τον έλεγχο συσκευών, το παιχνίδι, την προπόνηση και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Νέο Smart Hub: Φέτος, η Samsung παρουσίασε επίσης το Smart Hub, το νέο user interface (UI) που υποστηρίζεται από το Tizen. Το ανανεωμένο Samsung Smart Hub προσφέρει μια, εύκολη στην πλοήγηση, αρχική οθόνη, που ενσωματώνει κάθε πτυχή της smart εμπειρίας. Η νέα καρτέλα ταξινομεί τις λειτουργίες, τις ρυθμίσεις και το περιεχόμενο στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες, για μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη: Media, Gaming Hub και Ambient.

  • Οθόνη Πολυμέσων: Η Οθόνη Πολυμέσων οργανώνει τις επιλογές ψυχαγωγίας των χρηστών, όπως τις υπηρεσίες video on-demand, streaming και Samsung TV Plus με πάνω από 190 δωρεάν κανάλια και μαθαίνει τις προτιμήσεις των χρηστών με μηχανική εκμάθηση, για να κάνει έξυπνες προτάσεις σε όλες τις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες.

  • Gaming Hub: Το Gaming Hub είναι μια νέα πλατφόρμα ανακάλυψης streaming παιχνιδιών, που γεφυρώνει το hardware και το software για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη, χωρίς να απαιτεί λήψη της εφαρμογής ή αποθηκευτικό χώρο. Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, συνεργασίες με κορυφαίες υπηρεσίες streaming παιχνιδιών, όπως οι NVIDIA GeForce NOW, Stadia και Utomik, ενώ η βιβλιοθήκη παιχνιδιών πρόκειται να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες επιλογές. Η νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη εντός του έτους, σε επιλεγμένα μοντέλα Smart TV της Samsung του 2022.

  • Ambient: Η οθόνη Ambient ενισχύει την αισθητική του σπιτιού, μέσω του συγχρονισμού της οθόνης με τη διακόσμηση του περιβάλλοντα χώρου ή ακόμη και, διακοσμώντας το χώρο με εντυπωσιακά έργα τέχνης.

  • Εμπειρία Παιχνιδιού: Εκτός από το ολοκαίνουργιο Gaming Hub, η νέα σειρά Samsung τηλεοράσεων για το 2022 διαθέτει προδιαγραφές και χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού. Μεταξύ αυτών των προδιαγραφών, περιλαμβάνονται οι λειτουργίες gaming Motion Xcelerator Turbo Pro 4K 144Hz, Super Ultrawide GameView και Game Bar, καθώς και τέσσερις θύρες υποστήριξης HDMI 2.1, κάνοντας την εμπειρία gaming πιο αποτελεσματική, προσβάσιμη και γρήγορη, για μια ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού. Με αυτές τις απίστευτες βελτιώσεις ποιότητας εικόνας και ρυθμίσεων, τα παιχνίδια θα είναι πιο ρεαλιστικά και συναρπαστικά από ποτέ. Ακόμη, η Samsung πρόκειται να εισάγει μια αποκλειστική σειρά τηλεοράσεων για gaming, μεγέθους 43 και 50 ιντσών, στο άμεσο μέλλον.

  • Samsung Health: Το Samsung Health προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε μαθήματα προπόνησης και ευεξίας, αλλά και τρόπους παρακολούθησης της προόδου και της ρουτίνας των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τις προπονήσεις τους από την τηλεόραση και να συγχρονίζονται απρόσκοπτα με άλλες συσκευές, όπως η σειρά Samsung Galaxy Watch4, για να παρακολουθούν την πρόοδό τους σε πραγματικό χρόνο από την οθόνη της τηλεόρασής τους.

  • SmartThings: Ένα σημαντικό στοιχείο της συνδεδεμένης εμπειρίας είναι το λογισμικό SmartThings της Samsung. Με το SmartThings, η οθόνη μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου, επιτρέποντας τον άνετο έλεγχο άλλων οικιακών συσκευών από ένα μόνο σημείο. Αυτή η δυνατότητα, που περιλαμβάνεται στις τηλεοράσεις Samsung, αξιοποιεί τη μεγάλη οθόνη και επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν, να βλέπουν και να ελέγχουν τις συσκευές τους, με μια ματιά.

  • Πλατφόρμα NFT: Η πλατφόρμα NFT της Samsung, συνεργάζεται με τον ηγέτη του κλάδου Nifty Gateway και αποτελεί νέα προσθήκη στα νέα μοντέλα Samsung τηλεοράσεων για το 2022. Με τη λειτουργία Ambient Mode, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε μια ενιαία πλατφόρμα NFT, για να εξερευνήσουν και να προβάλουν ψηφιακές τέχνες NFT στις τηλεοράσεις Neo QLED και QLED 2022, μέσα από ένα νέο τρόπο συλλογής και παρουσίασης έργων τέχνης.

unboxdiscover4.jpg

«Going Green»: Η αειφορία στο επίκεντρο

Η Samsung σκέφτεται πάντα τους τρόπους που η διαδικασία παραγωγής και χρήσης των προϊόντων της επηρεάζουν το περιβάλλον και τον πλανήτη. Γι’ αυτό, αναζητά συνεχώς τρόπους για να μειώσει το αποτύπωμά της και να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.

  • Οικολογικές Συσκευασίες: Η Samsung βελτιώνει τις οικολογικές της συσκευασίες χρησιμοποιώντας 90% λιγότερο μελάνι, ενώ αφαιρεί, επίσης, τα συρραπτικά κατά τη διαδικασία παραγωγής. Και οι δύο βελτιώσεις, μειώνουν τα απόβλητα και διευκολύνουν την επεξεργασία των συσκευασιών στα κέντρα ανακύκλωσης.

  • SolarCell Remote: Το χειριστήριο SolarCell έλαβε επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις για το 2022, που το καθιστούν κατά 88% πιο αποδοτικό από τα προηγούμενα μοντέλα του 2020. Πλέον, το SolarCell δεν διαθέτει μπαταρία και μπορεί να φορτίζει μέσω συλλογής ραδιοσυχνοτήτων 2,4 GHz, αντλώντας δηλαδή από την πλεονάζουσα ενέργεια που εκπέμπεται από τους δρομολογητές Wi-Fi.

  • Ανακυκλωμένα υλικά: Για την κατασκευή των τηλεοράσεων, των οθονών, των ψηφιακών σημάνσεων και των χειριστηρίων, η Samsung χρησιμοποίησε ανακυκλωμένη ρητίνη. Συγκεκριμένα, οι οθόνες υψηλής ανάλυσης ενσωματώνουν ανακυκλωμένη ρητίνη, που προέρχεται από πλαστικό που έχει συλλεχθεί από τον ωκεανό. Το υλικό αυτό, ανακτάται από παράκτιες περιοχές και αν δεν είχε συλλεχθεί, θα είχε μετατραπεί σε επικίνδυνα θαλάσσια απόβλητα.

  • Η πιστοποίηση Carbon Trust: Η νέα σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 8K/4K της Samsung έχει λάβει την πιστοποίηση «Reducing CO2» από το Carbon Trust, αποδεικνύοντας ότι το αποτύπωμα άνθρακα για τη σειρά Neo QLED μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Εξατομίκευση με τα κατάλληλα αξεσουάρ Samsung

Κάθε χρήστης έχει τη δική του ξεχωριστή αισθητική και τις δικές του προσωπικές ανάγκες, ιδίως όταν πρόκειται για τηλεοράσεις. Η Samsung δημιούργησε, για το λόγο αυτό, νέα αξεσουάρ για τις τηλεοράσεις του 2022, που βοηθούν τους χρήστες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη εμπειρία ψυχαγωγίας.

  • Slim Fit Wall Mount: Για όσους θέλουν να τοποθετήσουν στον τοίχο την οθόνη τους, το Slim Fit Wall Mount επιτρέπει στην τηλεόραση να ακουμπάει στον τοίχο, έχοντας δυνατότητα περιστροφής πάνω, κάτω και στα πλάγια, για την ιδανική γωνία θέασης, ανεξάρτητα από το πού κάθεται ο θεατής.

  • Studio Stand: Σε περίπτωση που ο χρήστης προτιμά την επιλογή της βάσης τηλεόρασης, η βάση Studio προσφέρει ένα μοναδικό και κομψό τρόπο προβολής του Neo QLED 8K, μια επιλογή τοποθέτησης με καλλιτεχνική διάθεση.

  • Αυτόματη Περιστροφή: Το νέο αξεσουάρ διευρύνει τις δυνατότητες περιστροφής της τηλεόρασης The Sero, στα νέα μοντέλα της σειράς Neo QLED 8K. Το αξεσουάρ αυτόματης περιστροφής φέρνει την εμπειρία μιας φορητής συσκευής στη μεγάλη οθόνη, προβάλλοντας τα πορτραίτα τέχνης σε πλήρη οθόνη και χαρίζοντας εμπειρίες MultiView σε νέες διατάξεις. Το αξεσουάρ αυτόματης περιστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση εδάφους ή τοίχου, έτσι ώστε σε κάθε προβολή, να γεμίζει ολόκληρη η οθόνη για ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία θέασης.

Loading