Samsung: Παρουσίασε νέους αισθητήρες κάμερας 108MP, 64MP, 48MP και 32MP

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τέσσερις νέους αισθητήρες κάμερας για smartphones, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το μέγεθος των pixels από την προηγούμενη γενιά, ενώ υπόσχεται βελτιωμένη ευαισθησία στο φως και καλύτερη ποιότητα στις λήψεις.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ISOCELL Plus και Smart-ISO για την ορθότερη διαχείριση του εισερχόμενου φωτός, με την τεχνολογία ISOCELL 2.0 να φέρνει βελτιωμένη απόδοση στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού κατά 12%. Συνολικά, το μέγεθος τους είναι κατά 10% μικρότερο, έτσι ώστε να μειωθεί και αυτό των camera modules στα μελλοντικά smartphones.

samsung-new-camera-sensors-lineup.jpg

Οι τέσσερις αισθητήρες είναι οι 108MP ISOCELL HM2 (15% μικρότερος από τους 108MP HMX/HM1) με ταχύτερο Phase Detection AutoFocus (Super PD), ο 64MP ISOCELL GW3 για mid-range smartphones με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που στηρίζει τη λειτουργία στο γυροσκόπιο των συσκευών και προσφέρει δυνατότητα λήψης 4K video στα 60fps, o 48MP GM5 για χρήση σε τηλεφακούς και υπερευρυγώνιους φακούς, και ο 32MP JD1 με το μικρότερο μέγεθος (1/3.14’’) που προορίζεται για smartphones με pop-up μηχανισμούς ή μικρό notch για τη selfie κάμερα.

Η μαζική παραγωγή των τεσσάρων νέων αισθητήρων της Samsung έχει ξεκινήσει ήδη, επομένως, θα τους δούμε σχετικά σύντομα σε πληθώρα νέων smartphones από διάφορους κατασκευαστές.

[Samsung]

Loading