Σύγχρονα σχολεία ηλιακής ενέργειας στην Αφρική από τη Samsung

Σε μια αποστολή ανθρωπιστικού χαρακτήρα έχει στραφεί αυτή τη φορά η Samsung, με στόχο τη δημιουργία των πρώτων σύγχρονων σχολείων ηλιακής ενέργειας στην Αφρική! Αυτή τη στιγμή το project περνά από πιλοτικό έλεγχο στη Samsung Electronics Engineering Academy στο Boksberg, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες οι μονάδες θα αποσταλούν στους τελικούς προορισμούς.

Στην ουσία πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους (containers) 40 περίπου μέτρων, εξοπλισμένων με ηλιακά panels, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και φυσικά Internet. Τα panels είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν την αίθουσα για 9 ώρες κάθε μέρα καθώς και να διατηρήσουν ενέργεια για μιάμιση ημέρα χωρίς νέο ηλιακό φως.

Η αίθουσα διαθέτει όλα τα τελευταία τεχνολογικά προϊόντα της εταιρείας, όπως το Samsung Galaxy Tab, έναν ηλεκτρονικό πίνακα 50", netbooks ηλιακής ενέργειας και πολλά άλλα.

Είτε πρόκειται για ανιδιοτελή προσπάθεια της Samsung να βοηθήσει στην εκπαίδευση των παιδιών των χωρών της Αφρικής είτε για κίνηση εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, σημασία έχει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει...

[πηγή samsung]
Loading