Επίθεση από hackers στο Twitter: Διέρρευσαν τα στοιχεία χιλιάδων λογαριασμών

Άγνωστοι hackers ισχυρίζονται ότι παραβίασαν 55.000 λογαριασμούς χρηστών του Twitter και στη συνέχεια δημοσίευσαν τα usernames και passwords τους στο Διαδίκτυο. Ως είθισται τελευταία σε τέτοιες περιπτώσεις, τα στοιχεία αναρτήθηκαν στο Pastebin και συγκεκριμένα σε πέντε εκτενέστατες σελίδες (1234 and 5), ενώ ανάμεσα τους φαίνεται πως βρίσκονται και αυτά ορισμένων celebrities.

Η Twitter επιβεβαίωσε την επίθεση, διαψεύδοντας ωστόσο το φημολογούμενο αριθμό των παραβιασθέντων λογαριασμών. Σύμφωνα με την εταιρεία, πολλά από τα στοιχεία περιέχονται στη λίστα περισσότερες από μία φορές, άλλα είναι λογαριασμών που έχουν ανασταλεί για spamming, ενώ μερικοί κωδικοί είναι ακόμα και λανθασμένοι:

"Αυτή τη στιγμή ερευνάμε το ζήτημα. Στο μεταξύ, έχουμε ειδοποιήσει όλους τους χρήστες που ενδεχομένως επηρεάζονται από την επίθεση να αλλάξουν κωδικούς. Όσοι ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να έχει παραβιαστεί, προτείνουμε να αλλάξετε κωδικούς.

Όπως ανακαλύψαμε, η λίστα των usernames και passwords που διέρρευσαν περιέχει περισσότερες από 20.000 διπλές καταχωρήσεις, αρκετούς λογαριασμούς που έχουν ανασταλεί λόγω αναφορών για spam καθώς και λάθος κωδικούς."

[πηγή theverge]
Loading