Vampire Survivors: Παιχνίδι της χρονιάς στα βραβεία BAFTA, άφησε πίσω του το Elden Ring!

Σειρά της Βρετανικής Ακαδημίας να βραβεύσει τα κορυφαία games για το 2022, αλλά αυτή τη φορά έγινε η μεγάλη έκπληξη και δεν βλέπουμε ούτε το Elden Ring, ούτε το God of War Ragnarok να φεύγει με τον τίτλο του Game of the Year.

Η BAFTA έδωσε το GOTY στο Vampire Survivors, το απλοϊκό μεν, καταιγιστικό και άκρως διασκεδαστικό δε indie game που ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί (Poncle) δεν περίμεναν πως θα μπορέσει να φύγει με μια τέτοια διάκριση από τα βραβεία. Εκτός από τον τίτλο του κορυφαίου για το 2022, το Vampire Survirors πήρε και το βραβείο Game Design, αφήνοντας πίσω του τα Elden Ring, God of War Ragnarok και Horizon Forbidden West!

Είναι γεγονός ότι το Vampire Survivors έχει καταφέρει να «κλέψει» ώρες και ώρες από εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο και μάλιστα έχει λάβει σημαντική ώθηση τόσο από τον Phil Spencer (επικεφαλής του τμήματος Xbox) όσο και από τον David Brevik (εκ των δημιουργών του Diablo). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Poncle δεν έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη ενός δεύτερου Vampire Survivors διότι δεν πιστεύει πως μπορεί να προσθέσει κάτι διαφορετικό στο gameplay.

Από εκεί και πέρα, μάλλον δύσκολα κάποιος θα πόνταρε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο του GOTY όχι μόνο στα BAFTA Awards, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη εκδήλωση. Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται ότι η επιτυχία ενός παιχνιδιού δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένη με το budget και την ποιότητα των γραφικών.

Loading