Xbox Series X: Νέο video εξηγεί τις τεχνικές δυνατότητές του

Η Microsoft δημοσίευσε ένα νέο trailer αφιερωμένο στη Velocity Architecture του επερχόμενου Xbox Series X, το οποίο αποκαλύπτει αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες της νέας παιχνιδοκονσόλας και εξηγεί τις δυνατότητές της. Στο video βλέπουμε και υλικό από ορισμένα παιχνίδια, ενώ γίνεται και ένα πολύ όμορφο “άνοιγμα” για να δούμε το εσωτερικό του Xbox Series X.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το Xbox Series X θα φτάσει στο απόλυτο της ισχύος για τα σημερινά δεδομένα και οι gamers θα βιώσουν μια επαναστατική εμπειρία στην ταχύτητα και την απόδοση πέρα από το “ξερό” hardware που χρησιμοποιείται στα σωθικά του. Γίνεται αναφορά στον custom NVME SSD που υπόσχεται 40x μεγαλυτερη ταχύτητα σε σύγκριση με το Xbox One, αλλά και στο Next Gen Direct Storage API που θα ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις.

Η τεχνολογία Dedicated Hardware Accelerated Decompression στοχεύει στη μέγιστη απόδοση της CPU, ενώ το Sampler Feedback Streaming θα ενεργοποιεί τις υψηλότατες λεπτομέρειες στα γραφικά μόνο όταν χρειάζεται για να αυξηθεί η ταχύτητα. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια συνολική αύξηση κατά 2.5 φορές στην ταχύτητα του SSD, σε σύγκριση με τις ονομαστικές δυνατότητές του.

Το video που ακολουθεί επικεντρώνεται μεν σε τεχνικά στοιχεία, αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει και να το κατανοήσει εύκολα ο καθένας.

Loading