Teaser της Xiaomi για smartphone με κάμερα 48MP τον Ιανουάριο

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, στράφηκε εκ νέου στο αγαπημένο του δίκτυο Weibo για να δημοσιεύσει μια φωτογραφία επερχόμενου smartphone της εταιρείας, το οποίο ξεχωρίζει διότι θα διαθέτει αισθητήρα κάμερας 48MP. Ο κ. Lin διευκρινίζει, επίσης, ότι το smartphone θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο και θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα MIUI 10.

Κρίνοντας από την εικόνα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η εν λόγω συσκευή θα διαθέτει τριπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη, γυαλί στο πίσω μέρος (άρα θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση) και dual-color LED flash. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, αν ο αισθητήρας των 48MP προέρχεται από το ξεχωριστό τμήμα που ίδρυσε η εταιρεία για να κατασκευάζει τα δικά της οπτικά ή αν θα είναι ένας εκ των Sony IMX586 και Samsung ISOCELL Plus GM1.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι προέρχεται από τη Sony, μιας και η μαζική παραγωγή του Samsung ISOCELL Plus GM1 ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Επίσης, σημειώστε ότι η Xiaomi είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα έχουν στη διάθεση τους το νέο Snapdragon 855 SoC και δεν αποκλείεται το smartphone που περιμένουμε να είναι αυτό με αισθητήρα 48MP.

Λαμβάνοντας υπόψιν και τη χρονική περίοδο της παρουσίασης, ίσως έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το Xiaomi Mi 9 (ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται). Θα το μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες, μιας και η Xiaomi δύσκολα καταφέρνει να κρατά τα μυστικά της.

[via]

Loading