Ασύρματη φόρτιση από απόσταση και από την Oppo [Video]

Μετά τις Motorola, Huawei και Xiaomi, έρχεται η σειρά της Oppo να πραγματοποιήσει επίδειξη τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης από απόσταση στο πλαίσιο του MWC Shanghai. Η κινέζικη εταιρεία ονομάζει την τεχνολογία της Wireless Air Charging και χρησιμοποιεί το πολύ εντυπωσιακό Oppo X 2021 με την τυλιγόμενη οθόνη για το demo.

Δυστυχώς δεν παρέχει τεχνικές λεπτομέρειες για την τεχνολογία της, ωστόσο, έγκυρος tipster από την Κίνα αναφέρει ότι υποστηρίζει φόρτιση σε ισχύ έως 7.5W από απόσταση χωρίς να υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένη γωνία κρατήματος της συσκευής. Επομένως, θα μπορεί θεωρητικά ο χρήστης να κάθεται κοντά στη βάση φόρτισης για να παίζει ένα παιχνίδι και ταυτόχρονα να φορτίζει το smartphone του.

Καμία πληροφορία, επίσης, για μετατροπή σε πραγματικό εμπορικό προϊόν. Πιθανότατα θα προχωρήσουν αυτές οι τεχνολογίες σε υλοποίηση μιας και υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές, αρκεί φυσικά να εγγυηθούν την ασφάλεια τόσο των συσκευών, όσο και των καταναλωτών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading