H Facebook αναβαθμίζει τη μηχανή αναζήτησής της

H Facebook σχεδιάζει να αναβαθμίσει τη μηχανή αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου της, έτσι ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να περιλαμβάνουν όχι μόνο χρήστες -όπως συμβαίνει τώρα- αλλά και ιστοσελίδες.

Οι πληροφορίες θα συλλέγονται από τον τεράστιο όγκο δεδομένων που αποθηκεύουν καθημερινά οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου και όχι μέσω των αλγορίθμων της Google. Μάλιστα, για την υλοποίηση της αναβαθμισμένης μηχανής αναζήτησης η Facebook έχει εντάξει στο δυναμικό της τον πρώην μηχανικό της Google, Lars Rasmussen, ο οποίος σύμφωνα με πηγές έχει ξεκινήσει ήδη το project μαζί με άλλους 25 μηχανικούς της εταιρείας.

Οι πρώτες φήμες για ανανεωμένη μηχανή αναζήτησης στο κοινωνικού δικτύου ξεκίνησαν όταν βγήκε στη δημοσιότητα φωτογραφία του laptop του Mark Zuckerberg, όπου το πεδίο αναζήτησης του Facebook ήταν αρκετά διαφορετικό (πιο εκτεταμένο) από το τρέχον.

Περνώντας στην αντίπερα όχθη, πρόσφατα είδαμε ότι και η Google σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, υιοθετώντας τη σημασιολογική αναζήτηση (sematic search) σε συνεργασία με τους ήδη υπάρχοντες αλγορίθμους της.

[πηγή dailymail]
Loading