Microsoft: Έλαβε λίστα με τις ανησυχίες της ΕΕ για την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard

Έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος από τότε που ανακοινώθηκε από τη Microsoft η συμφωνία για την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $69 δισ., αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία λόγω των ενστάσεων που προβάλλουν διάφορες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Οι πιο σοβαρές, βέβαια, προέρχονται από την FTC (ΗΠΑ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την τελευταία να ενημερώνει πρόσφατα την εταιρεία για τις ανησυχίες της.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η Microsoft έλαβε μια λίστα από την ΕΕ όπου καταγράφονται οι ενστάσεις της για την επικείμενη εξαγορά, ενώ η τελική απόφαση λέγεται πως θα ανακοινωθεί στις 11 Απριλίου 2023. Η λίστα αυτή παραθέτει πιθανούς λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο μπλοκάρισμα της εξαγοράς, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα πως προκαθορίζει από τώρα το αποτέλεσμα, διότι αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Microsoft, μάλιστα, έχει ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση της ΕΕ εάν είναι απαραίτητο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το περιεχόμενο της λίστας, αλλά σε γενικές γραμμές αντιλαμβανόμαστε πως θα εκφράζονται οι κλασικές ανησυχίες περί μονοπωλίου και περιορισμού των ανταγωνιστών στον τομέα του mobile και του cloud gaming. Είναι γνωστό ότι η Sony προσπαθεί να μπλοκάρει τη συμφωνία στα lobby της ΕΕ, ενώ τόσο η Nvidia, όσο και η Google έχουν πάρει θέση δικαιολογώντας τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών.

Από την πλευρά της η Microsoft έχει υποσχεθεί πολλάκις ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει τα δημοφιλέστατα IPs της Activision Blizzard (π.χ. Call of Duty) ως αποκλειστικά για τις δικές της πλατφόρμες (PC, Xbox) και μάλιστα δεσμεύτηκε απέναντι στη Sony και τη Nintendo για την κυκλοφορία του Call of Duty για τουλάχιστον ακόμη 10 χρόνια.

[via]

Loading