Αναφορά: Η ΕΕ θα εγκρίνει την εξαγορά της Activision Blizzard στις 15 Μαΐου 2023

Η πρόσφατη άρνηση της CMA να δώσει την έγκριση της για να προχωρήσει το τεράστιο deal της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft ήταν ομολογουμένως μια σημαντική ήττα για την τελευταία, αν και θα προσπαθήσει να την ανατρέψει μέσω έφεσης.

Η έκβαση αυτής της έφεσης ενδεχομένως θα επηρεαστεί και από την διαφαινόμενη έγκριση που θα δώσει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει πως την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου θα ανάψει το πράσινο φως από πλευράς ΕΕ για να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά.

Η Microsoft προσπαθεί εδώ και μήνες να πείσει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει αποκλειστικά δικά της τα IPs της Activision Blizzard, όπως για παράδειγμα το Call of Duty, και μάλιστα έχει υπογράψει μερικά 10ετή συμβόλαια με διάφορες υπηρεσίες cloud gaming και εταιρείες (βλ. Nintendo) που εξασφαλίζουν την υποστήριξη των παιχνιδιών της Activision Blizzard.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Microsoft δεν θα είναι η CMA, αλλά η FTC (Federal Trade Commission) στις ΗΠΑ που εκτιμά πως η Microsoft θα μπορούσε να συντρίψει τους ανταγωνιστές της. Να σημειωθεί, όμως, πως η FTC θα ακούσει τις αντιμαχόμενες πλευρές στις 2 Αυγούστου 2023 και θα χρειαστεί να περάσουν και άλλοι μήνες για να βγάλει την τελική απόφαση της.

[via]

Loading