Huawei P40 Pro: Ο χρόνος αποδεικνύει πως είναι το κορυφαίο

Η Huawei εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης σε κάθε παρεάκι που έχει έρωτα με την τεχνολογία και τα smartphones ειδικότερα. Η κινέζικη εταιρεία εξέλιξε (και εξακολουθεί να εξελίσσει) θεαματικά τις δικές της Huawei Mobile Services και μάλιστα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να περάσει στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones τον Απρίλιο και το Μάιο. Παράλληλα, εργάζεται πυρετωδώς για να γεμίσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών AppGallery και κλείνει πολύ σημαντικές συνεργασίες που φέρνουν αξιόλογες εναλλακτικές επιλογές για τους χρήστες αντί των κλασικών εφαρμογών - υπηρεσιών της Google.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Huawei βρίσκεται στο επίκεντρο των τεχνολογικών συζητήσεων και αρκετοί αναγνώστες μας στέλνουν μηνύματα για την εμπειρία που έχουμε με τις AG (AppGallery) συσκευές της εταιρείας. Ειδικά για την περίπτωση του Huawei P40 Pro, το κορυφαίο premium smartphone της εταιρείας, είπαμε πολλά στο αναλυτικό review μας πριν από δύο μήνες, αλλά κρίναμε πως καλό θα ήταν να επανέλθουμε σε αυτό μετά από τρεις γεμάτους μήνες καθημερινής χρήσης μακριά από την “αγκαλιά” της Google.

Δεν θα σας κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες για τις δυνατότητες και τις επιδόσεις του. Επιγραμματικά μόνο θα σημειώσουμε πως το Huawei P40 Pro χτυπά κορυφή στα πάντα, είτε μιλάμε για την εκπληκτική οθόνη του, είτε για την ταχύτητα του, είτε για τις κάμερες, είτε για την αυτονομία του. Ειλικρινά δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη Huawei λόγω του ένδοξου παρελθόντος της με τα προηγούμενα flagship μοντέλα της.

Ο κυριότερος λόγος αυτού του δευτερεύοντος review έχει να κάνει καθαρά με την εμπειρία χρήσης χωρίς “ταρζανιές” για να περάσεις πλαγίως τις εφαρμογές της Google, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις εφαρμογές του AppGallery, το οποίο έχει εξελιχθεί τρομερά μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες από το πρώτο review μας.

appgallery.jpg

Πλέον, μπορείς να βρεις σημαντικό αριθμό πασίγνωστων εφαρμογών που μπορείς να εγκαταστήσεις απευθείας από το AppGallery με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το Google Play. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Snapchat, Tinder, Twitter, Telegram, Booking, Moovit, VLC, SoundHound, Amazon Shopping, TIDAL, AccuWeather, WPS Office, Bolt, Here WeGO, Viber, Kodi και Livescore, αλλά έχει ενισχυθεί σημαντικά και η λειτουργία αναζήτησης που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις μια εφαρμογή στις επιθυμίες σου (wish list) έτσι ώστε η εταιρεία να προστεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο κατάστημα. Ακόμη, από την αναζήτησή σου εμφανίζονται λύσεις για να κατεβάσεις εφαρμογές που δεν υπάρχουν μέσα στο AppGallery (π.χ. Facebook, WhatsApp) ή για να τις ανοίξεις μέσα από τον web browser (π.χ. YouTube). Ειδικά για το τελευταίο, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να δημιουργήσει συντόμευση και να την τοποθετήσει στη homescreen, έτσι ώστε πατώντας επάνω της να μεταβαίνει απευθείας στη web έκδοση της υπηρεσίας μέσα από τον web browser.

Τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα για όσους αναζητούν δημοφιλείς ελληνικές εφαρμογές. Ο κατάλογος είναι ήδη μεγάλος και εμπλουτίζεται διαρκώς, διότι το AppGallery και η μεγάλη μάζα χρηστών της Huawei δεν αφήνουν αδιάφορες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε και εδώ ότι υπάρχουν τα eFood, Skroutz, iBank Pay, iBank Pass, Pizza Fan, Taxiplon, e-Fresh, Domino’s, xe.gr, News247, car.gr, Wolt, go4more, e-shop.gr, myQ, SDNA, Goody’s, Lidl, MyWIND, ParkAround, OPAPP, Tzoker και Farmakeia. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και η λίστα αυξάνεται διαρκώς.

Στην καθημερινή χρήση, λοιπόν, όλα ήταν θέμα συνήθειας και η κατάσταση γίνεται ολοένα και καλύτερη όσο περνά ο καιρός. Το Gmail δεν λείπει καθόλου, διότι η εφαρμογή Email του EMUI προσφέρει πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες που χρειάζεται ο μέσος χρήστης (φυσικά δεν υπάρχει το Google Meet), η αναζήτηση στο Google Search γίνεται μέσα από τον web browser και όλα τα υπόλοιπα συνεχίζεις να τα ζεις όπως τα γνωρίζεις όλα αυτά τα χρόνια.

Αν βάλουμε στην εξίσωση το Petal Search και την εφαρμογή More Apps, τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή τραβάει η όρεξη σας.

25x25-100dpi-elsa-black-unlock-front-30-left.jpg

Η χρήση ενός AG smartphone όπως είναι το Huawei P40 Pro αποδεικνύεται με τον καιρό πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι ίσως έμοιαζε όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία απαγόρευσης της χρήσης των Google Mobile Services. Με δεδομένο ότι κατασκευαστικά, εμφανισιακά και τεχνικά προσφέρει την αφρόκρεμα της τεχνολογίας, είναι πολύ ευχάριστο πως βελτιώνεται δραματικά με τον καιρό και το θέμα των εφαρμογών.

Για την επιβεβαίωση όλων των παραπάνω και να τσεκάρετε εσείς οι ίδιοι ότι όντως θα καλυφθούν οι ανάγκες σας, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα καταστήματα του δικτύου συνεργατών της Huawei και να περιεργαστείτε τόσο το Huawei P40 Pro, όσο και τις άλλες AG συσκευές της εταιρείας.

kv-gr-summer-offers-huawei-1.jpg

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 τρέχει μια εξαιρετική προσφορά από το δίκτυο συνεργατών της Huawei, καθώς κάνουν δώρο τον ΦΠΑ και δίνουν επιπλέον προνόμια αξίας άνω των €300 στις νέες AG συσκευές (P40 Pro, P40, P40 lite, P40 lite e και Y5P) με επίκεντρο το κατάστημα Huawei AppGallery.

Οι προσφορές είναι διαθέσιμες σε συνεργασία με τις εταιρείες efood, e-Fresh, Taxiplon, parkaround και Domino’s Pizza:

  • Απολαύστε δωρεάν καφέ για μία εβδομάδα μέσω της εφαρμογής efood.
  • Κάντε τις μετακινήσεις σας με ταξί με κέρδος 15 ευρώ μέσω της εφαρμογής Taxiplon Passenger.
  • Παρκάρετε με έκπτωση έως και 20 φορές μέσω της εφαρμογής ParkAround.
  • Παραγγείλτε είδη supermarket με έκπτωση σε 3 παραγγελίες μέσω της εφαρμογής e-Fresh.
  • Απολαύστε 12 δωρεάν πίτσες μέσω της εφαρμογής της Domino’s Pizza.
  • Χρησιμοποιήστε δωρεάν για 6 μήνες την εφαρμογή HUAWEI Music.
  • Αξιοποιήστε την δωρεάν 12μηνη συνδρομή στο HUAWEI Cloud με δώρο 50GΒ για τα P40 & P40 Pro και 15GΒ για τα P40 Lite, P40 Lite E και Y5P.

Huawei P40 Pro

  • Οθόνη 6.58’’ FHD+ OLED (2640 x 1200, 90Hz, 441ppi)
  • Επεξεργαστής octa-core Kirin 990 5G
  • Μνήμη RAM 8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 256GB
  • Τετραπλή κάμερα
    • 50MP f/1.9 wideangle RYYB 1/1.28’’ OIS
    • 40MP RYYB f/1.8 ultrawide
    • 12MP f/3.4 telephoto (5x οπτικό zoom, 50x ψηφιακό zoom) OIS
    • 3D TOF
  • Εμπρόσθια κάμερα 32MP + IR
  • dualSIM
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 6, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, 4G LTE, 5G
  • Λειτουργικό σύστημα Android 10 με EMUI 10.1
  • Μπαταρία 4200mAh με φορτιστή 40W SuperCharge (υποστήριξη ασύρματης φόρτισης και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης)
  • Υποδοχή USB Type-C
  • Διαστάσεις 158.2 x 72.6 x 8.9mm
  • Βάρος 209gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη
Loading