Microsoft: Νέα 10ετης συμφωνία για το Call of Duty, αυτή τη φορά με το Boosteroid

Νέα κίνηση από τη Microsoft προκειμένου να πείσει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να δώσουν την πολυπόθητη έγκριση τους για να ολοκληρωθεί η πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $69 δισ.

Μετά τα 10ετη συμβόλαια που υπέγραψε με τις Nintendo και Nvidia για την διανομή του Call of Duty στις πλατφόρμες τους (Nintendo Switch και GeForce NOW), η εταιρεία έκλεισε παρόμοια συμφωνία και με την υπηρεσία game streaming Boosteroid για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Boosteroid είναι μια όχι και τόσο γνωστή υπηρεσία game streaming που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να streamάρει παιχνίδια σε ανάλυση 1080p στα 60fps σε διάφορες συσκευές με τιμή συνδρομής €9.89/μήνα. Η Microsoft χαρακτηρίζει την εταιρεία ως την μεγαλύτερη indie υπηρεσία στον κόσμο που χρησιμοποιείται από 4+ εκατομμύρια gamers παγκοσμίως. Το μοντέλο λειτουργίας είναι παρόμοιο με αυτό του Nvidia GeForce NOW, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις ήδη αγορασμένο το παιχνίδι για να μπορείς να παίξεις σε web browsers και στις native εφαρμογές της για Windows, macOS, Android, Android TV και Linux.

Όσο πλησιάζουμε στον Απρίλιο είναι αρκετά πιθανό πως θα γίνουν και άλλες κινήσεις καλής θέλησης από τη Microsoft, η οποία αναζητά διαρκώς έμπρακτους τρόπους για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της Sony περί κλειδώματος των IPs της Activision Blizzard είναι αβάσιμοι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, στη The Wall Street Journal,

Εάν το μοναδικό επιχείρημα εναντίον της συμφωνίας είναι ότι η Microsoft θα κρατήσει το Call of Duty αποκλειστικά για τις δικές της πλατφόρμες, οι τελευταίες κινήσεις μας με τα 10ετη συμβόλαια που θα φέρουν το παιχνίδι σε πληθώρα συσκευών και πλατφορμών θα είναι δύσκολο να αντικρουθούν σε κάποιο δικαστήριο.
Ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να εξαγοράσουμε την Activision Blizzard είναι για να προσφέρουμε μια πιο ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών, ειδικά στον mobile χώρο όπου δεν έχουμε ισχυρή παρουσία.

Οι πληροφορίες λένε πως η ΕΕ θα δώσει τελικά την έγκριση της χωρίς καν να απαιτήσει από τη Microsoft να χωρίσει τα δημοφιλέστερα IPs της Activision Blizzard σε ανεξάρτητες εταιρείες.

[via]

Loading